< WRÓĆ DO Niebawem

Smakuj Trójmiasto- Vege -X jubileuszowa edycja-14.05

Niebawem2017-03-01
To już druga odsłona Vege edycji Smakuj Trójmiasto, a zarazem jubileuszowa – X edycja festiwalu.

Raj dla podniebienia nie tylko wegetarian i wegan, ale każdego kto szuka odskoczni od mięsnego menu. Fani owoców, warzyw, strączków, tofu, hummusu i roślinnych słodkości będą zachwyceni. Nie zabraknie klasyków bezmięsnej kuchni, ale pojawią się także dania zaskakujące nawet wegetarian z długoletnim stażem. Każdy znajdzie coś dla siebie - zapraszamy zarówno osoby na diecie tradycyjnej, jak i alergików, osoby na dietach "pudełkowych", bezglutenowych, bezcukrowych.
Obiecujemy, że będzie pysznie! 
Ponad 45-u wystawców serwujących m.in.: wegańskie dania główne, napoje, desery, przetwory. Nie zabraknie gadżetów związanych z kuchnią wege! Tutaj z łatwością kupisz domowe wegańskie ciasta, majonez bez jajek, tempeh, bezmięsne pasztety, burgery, szejki, smoothie bowls, falafel i inne przysmaki. 
 
Wśród atrakcji jubileuszowej edycji Smakuj Trójmiasto między innymi:
- pokazy gotowania ze znanymi szefami kuchni Ewą Maliką Szyc-Juchnowicz (restauracja Malika) oraz Piotrem Ślusarzem (Open Kitchen)
- gotowanie na żywo razem z Alicja Rokicką, autorką książki i bloga Wegan Nerd
- warsztaty tworzenia kuchennych zielników realizowane z marką Baziółka
- otwarty trening kettlebell na świeżym powietrzu z Kasią Dąbek
A poza tym degustacje, wywiady na żywo, panele dyskusyjne, spotkania autorskie, atrakcje dla najmłodszych oraz joga na trawie i relaksująca strefa piknikowa pod gołym niebem. Zabierz znajomych i rozsmakuj się w roślinnej kuchni!
 
W ramach festiwalu można zapisać się na dwa rodzaje warsztatów 
WARSZTATY KULINARNE Z WEGAN NERD
 
Podczas warsztatów uczestnicy nauczą się przygotowywać m.in.: Orientalny chłodnik z botwinki z sumakiem i kminem rzymskim, ziołową polentę, grillowane warzywa na włoską nutę, zieloną salsę szczawiową, ostry sos chimichurri, sałatka Pad Thai z makaronem z batatów i marynowanym tofu w sosie fistaszkowym, kolorowy pudding chia. Na końcu swoje kulinarne dzieła będzie można zabrać do domu, zapakowane w pięknych lunchowych słoikach. 
Cena warsztatów: [180 zł]
Zapisy na warsztaty: weronika@foodbrand.pl
 
 
WARSZTATY TWORZENIA KUCHENNYCH ZIELNIKÓW DIY Z MARKĄ BAZIÓŁKA
Praktyczne, piękne i minimalistyczne zielniki z drewna, które uczestnicy warsztatu przygotują pod okiem Bartosza Makały - człowieka, który o drewnie wie wszystko. Każdy z nich będzie niepowtarzalny, dzięki możliwości wyboru koloru drewna, rodzaju pojemników i ich ułożeniu. Do samodzielnie przygotowanych kwietników każdy uczestnik warsztatów otrzyma świeże zioła marki Baziółka.
Cena warsztatów 120 zł /os [godzina 14:00 lub 17:00]
Zapisy na warsztaty: weronika@foodbrand.pl
 
 
KIEDY?
14 maja 2017
11.00 - 19.00
 
GDZIE?
Stary Maneż
Gdański Garnizon Kultury
ul. Słowackiego 23
 
WSTĘP
Kosz zakupu biletu wstępu to 10 zł*. Dzieci i młodzież do lat 17 zapraszamy bezpłatnie.
* płatność tylko gotówką
 
Jeśli chcesz dołączyć do wystawców Smakuj Trójmiasto Vege Edition lub masz pytania, skontaktuj się z nami:
www.foodbrand.pl/smakuj-trojmiasto
hello@smakujtrojmiasto.pl
+48 505 461 977
 
Patroni medialni:
 
trójmiasto.pl
Radio Eska
Radio Gdańsk
Food Service
KUKBUK
Kuchnia +
lekkojakhel.pl
Poradnik Restauratora
anywhere.pl
Pitu Pitu
Dolce Vita
papaja.pl
 
 
Honorowy patronat Prezydenta Miasta Gdańsk.
 
Organizatorem wydarzenia jest agencja marketingu kulinarnego Food Brand.
 
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Niebawem
© Copyright papaja.pl 2001-2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.