< WRÓĆ DO Kalejdoskop

Polska Kuchnia w Bangkoku !

Kalejdoskop2017-04-18

Magdalena Tomaszewska-Bolałek-  japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: Tradycje kulinarne Japonii, Japońskie słodycze, Polish Culinary Paths"- od 24 do 29 kwietnia 2017 roku na zaproszenie Ambasady RP w Bangkoku będzie miała przyjemność promować kuchnię polską w Tajlandii.

W planach spotkania ze studentami Chulalongkorn University poświęcone historii kuchni polskiej, a także polskim tradycjom wielkanocnym. Uzupełnieniem wykładów będą warsztaty kulinarne oraz zdobienie pisanek.

W ramach działań planowane jest również wspólne przygotowywanie śniadania wielkanocnego z dziennikarzami oraz blogerami kulinarnymi. W świątecznym menu znajdzie się zupa chrzanowa, jajka faszerowane, lekka sałatka z olejem lnianym i obowiązkowo słodkie mazurki. Promocja polskiej kultury kulinarnej odbędzie się w ramach Polish Arts and Culture Week.

Od 19 kwietnia zapraszamy do śledzenia migawek z Tajlandii na:
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Kalejdoskop
© Copyright papaja.pl 2001-2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.