< WRÓĆ DO Niebawem

II edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego – Gęsina nie tylko na św. Marcina-19.08

Niebawem2017-05-01

W sierpniu spotykamy się na gęsinie !
Lista Uczestników !

 
19 sierpnia w Fabryce Wełny Hotel & SPA w Pabianicach odbędzie się 2. edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego – Gęsina nie tylko na św. Marcina.

W konkursie wystartuje 12 drużyn dwuosobowych reprezentujących restauracje i hotele z całej Polski. Prace uczestników konkursu oceniać będzie jury składające się z profesjonalnych ekspertów gastronomicznych pod przewodnictwem Jerzego Pasikowskiego.
 
Patronat nad organizowaną imprezą objął Prezydent Miasta Pabianic oraz Starosta i Urząd Marszałkowski w Łodzi.
 
 
 
Lista uczestników zakwalifikowanych do konkursu II edycja „Gęsina nie tylko na św. Marcina ‘’ 
 
1.Damian Broda , Sebastian Guziur–  Holiday Inn – Dąbrowa Górnicza
2.Kamil Skrok , Jakub Włodarczyk- Restauracja Filharmonia Smaku – Łódź
3.Dawid  Pluta , Jędrzej Lewandowski – Zielona Górka – Pabianice
4.Bartłomiej  Kornacki , Przemysław  Gościniak - Hotel Centrum Sosnowiec
                                                                                         Restauracja Warszawska
5.Adam Kowalski , Jarosław Komala - Hotel Jan Sander w Rąbieniu
6. Łukasz Grabowski , Mariusz Roch - Restauracja Symfonia Smaku Gliwice
7. Sebastian Stellwag , Martyna Rusin – Zielnik Bistro – Katowice
8. Urszula Ruszewska , Edyta Gulan - Kredens Smaku- Suwałki 
9. Przemysław Staniek , Dominik Łukasiewicz – Restauracja Młyńska, Koszalin
10. Jakub Botta , Artur Sulkowski - Restauracja Inny Wymiar – Warszawa
11. Aneta Wiśniewska, Tomasz Moszyński – Hotel Tobaco, Łódź
12. Marcin Molik , Patryk Robak - Restauracja Drukarnia – Warszawa
…………………………………………………………………………………………………………………………..
Ekipa rezerwowa :
1. Dawid  Babiński, Mateusz Kruszewski – Hotel Ibis - Grudziądz
 
 
Harmonogram imprezy:

II edycja Konkursu Kulinarnego „Gęsina nie tylko na św. Marcina ‘’

Fabryka Wełny Hotel & SPA w Pabianicach .

Harmonogram imprezy :

Piątek – 18 sierpnia 2017 rok

Godz. 15 .00 – 18.00 Przyjazd uczestników , jurorów i zaproszonych gości/lunch

Godz. 19,00 – występ Moniki Kuszyńskiej / Galeria parter

Godz. 20.00 -   Odprawa startujących ekip  z jury  – sala D I piętro

Godz. 20,45 – konferencja prasowa

Godz. 21,00 -  Wspólna kolacja / bufety – I piętro

Godz.21,30    - występ zespołu muzycznego Big Band „Fabryka Wełny”/DJ

Sobota  19 sierpnia 2017 rok

Śniadanie

Godz. 7.00 – 10.00 /I piętro

Konkurs Kulinarny -  Restauracja  Przędzalnia  / godz.10,00 do 16.00/

Godz. 10.00 – rozpoczęcie  konkursu kulinarnego

Konkurs poprowadzi Adam Gessler – restaurator , autor książki kulinarnej wspólnie z Arturem Morozem prowadzącym program w TVP1 „Polski grill’’

Godz. 10.00  - 11.40  - I tura

Godz. 11.40  - 13.20  - II tura

Godz. 13.20 0 15.00  - III tura

/ 10 minut sprzątanie stanowiska/

Godz. 12,00prezentacja na temat gęsiny  ‘’ Wartość żywieniowa gęsiny ‘’         prezentację poprowadzi  Pani Katarzyna Szatkowska – dietetyk i                         specjalista ds. prawa żywnościowego – sala Galeria / parter                  

LUNCH – godz. 13,30 – 15,00 I piętro / degustacja win

Godz. 16.00 zakończenie konkursu

Godz. 19.00  Kolacja Galowa / ogłoszenie wyników konkursu, wręczenie nagród, pokaz otwierania ostryg wraz z degustacją / poprowadzi Sławomir Kozanecki mistrz świata w otwieraniu ostryg

Obsługa konferansjerska Gali – Anna Popek

Występ Zespołu wokalno-instrumentalnego „Capri New Beat ‘’/ obsługa artystyczno- muzyczna bankietu + DJ

Zabawa taneczna

Niedziela 20 sierpnia 2017 rok

Śniadanie godz. 7.00 – 10.00 – Restauracja  Przędzalnia

Pożegnanie i wymeldowanie gości

Patronem konkursu jest Papaja.pl

Tutaj znajdziesz: Zgłoszenie

Tutaj zajdziesz: Zaproszenie

Tutaj znajdziesz: Regulamin

Tutaj znajdziesz: Recepturę

KOMENTARZE
2017-06-15Wiesław Bober
Zgłoszenia na konkurs prosimy wysyłać na adres : wbober@fabrykawelny.pl lub wiesiubober@op.pl
2017-08-20piotr
Jak zwykle organizacyjnie przez Wiesława Bobera, najlepiej jak można zobaczyć organizację konkursu, to Pabianice FABRYKA WEŁNY pod dowództwem WIESIA BOBERA....brawoooo....!!!!
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Niebawem
© Copyright papaja.pl 2001-2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.