< WRÓĆ DO Niebawem

Dorszowe Żniwa na Zamku w Gniewnie -30.06

Niebawem2017-04-28

Zamek Gniew czeka na kucharzy !

30 czerwca 2017, w średniowiecznym Zamku w Gniewie, odbędzie się XIV edycja Dorszowych Żniw, czyli Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich.
W tym roku zadaniem uczestników będzie przygotowanie dania głównego z wykorzystaniem: dorsza bałtyckiego, dowolnego fondu marki Chef, śmietanki 36% Polmlek, Oleju z Esencją Masła Kruszwica oraz deseru z wykorzystaniem YUZU od Morning food for tomorrow.
 
 
W konkursie uczestniczyć będzie 8 ekip kucharzy w składzie dwuosobowym. Uczestnikami konkursu mogą być kucharze pracujący aktualnie w zawodzie, bez względu na zajmowane stanowisko i wiek. Ekipy reprezentują macierzyste zakłady pracy tj. restauracje i restauracje hotelowe.
 
Zgłoszenie zawierające: nazwiska i imiona członków drużyny (szef drużyny i kucharz); telefon kontaktowy; e- maill kontaktowy; nazwę rodzimej restauracji, z której startuje drużyna; nazwy potraw; receptury wraz ze zdjęciami wykonywanych potraw, należy przesłać do 01 czerwca 2017, na adres e-mail: szulba@tlen.pl.
 
Organizatorami mistrzostw są Krzysztof Szulborski/ Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, przy współpracy z Mariuszem Gachewiczem/ Hotel Zamek Gniew w Gniewie.
 
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Niebawem
© Copyright papaja.pl 2001-2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.