< WRÓĆ DO Wydarzyło się

Gwiazdy branży HoReCa na Food Show

Wydarzyło się2017-02-20

 

 

 

Podczas Wieczornej Gali Kulinarnej, wieńczącej pierwszy dzień Food Show w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach, wręczono nagrody Food Show Star. Prestiżowe tytuły trafiły do  najlepszych dostawców i najlepszych produktów dla sektora HoReCa. – To szansa wyróżnienia się na rynku i pozyskania nowych klientów w gronie restauracji, hoteli oraz firm cateringowych – podkreślają organizatorzy konkursu.
 
Food Show
to bezprecedensowe wydarzenie dotyczące rynku polskiej żywności i kulinariów, zaplanowane w nowatorskiej formule spotkań profesjonalistów i pasjonatów. W trakcie gali finałowej pierwszego dnia debat branżowych ogłoszono lauratów konkursu Food Show Star, doceniając tym samym najlepszych dostawców i najlepsze produkty dla sektora HoReCa.
 
Do konkursu Food Show Star zaprosiliśmy producentów, przetwórców, dystrybutorów i hurtowników żywności, którzy chcą pochwalić się swoimi sztandarowymi produktami, wyróżniającymi się jakością i recepturą, a także dostawców, którzy mają już osiągnięcia na rynku HoReCa, ale chcą umacniać swoją pozycję – powiedziała podczas gali Edyta Kochlewska, redaktor naczelna magazynu „Rynek Spożywczy“ i serwisu portalspozywczy.pl, należących do Grupy PTWP, organizatora wydarzenia.

Nagroda Food Show Star otwiera firmom spożywczym i dostawcom nowe możliwości pozyskiwania klientów w gronie restauracji, hoteli czy firm cateringowych.
 
Nagrody w konkursie Food Show Star w kategorii „Najlepszy Produkt dla sektora HoReCa” przyznano produktom:
Bursztyn, którego producentem jest Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek,
Wędzona ikra z pstrąga, wyprodukowana przez Gospodarstwo Rybackie Zielenica,
Ślimaki mazurskie firmy Eko Snails Garden,
Debic Parfait 1L firmy FrieslandCampina Nederland B.V.,
Linia soków TetraPak firmy Słoneczna Tłocznia Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością S.K.A.,
Sos barbecue Folwark firmy KOTANIEC,
Ser pleśniowy Lazur Błękitny, wyprodukowany przez Spółdzielnię Mleczarską Lazur,
Gama warzyw pakowanych próżniowo SOUS VIDE firmy BONDUELLE POLSKA S.A.,
Trendy Lunch orkisz, vermicelli, pomidory firmy Melvit S.A.,
Kapusta kiszona w całych główkach, produkowana przez Gospodarstwo Rolne Michał Sznajder,
Pasty warzywne Natura Smaku firmy Amplus Sp. z o. o.,
Śmietany i Jogurty Kuchmistrza firmy Mlekovita.
 
Nagrody w konkursie Food Show Star w kategorii „Najlepszy Dostawca dla sektora HoReCa” przyznano firmom:
Fusion Gusto Natalia Lewandowska,
– Green Factory Bronisze Sp. z o.o. Sp. K.,
– Farutex Sp. z o.o.
 

 
Laureaci wyłonieni zostali przez Jury złożone z szefów kuchni oraz przedstawicieli mediów.
W jego skład weszli: Przemysław Błaszczyk, szef kuchni Manana Bistro & Wine Bar; Łukasz Błażejewski, właściciel 7th Street Bar & Grill; Marcin Czubak, szef kuchni Spacerowa 21; Adrian Feliks, szef kuchni, właściciel Spoon Studio Kulinarne; Bartosz Gadzina, szef kuchni Beksien, Bielsko Biała; Krzysztof Kaliciński, business Development & Operations Director, Green Café Nero; Jacek Kluś, wiceprezes Sfinks Polska; Edyta Kochlewska, redaktor naczelna Rynek Spożywczy i dlahandlu.pl; Miłosz Kowalski, szef kuchni hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport; Marcin Majchrzak, szef kuchni restauracji Magnolia, Dwór Kombornia; Paulina Mroziak, redaktor prowadząca portalspozywczy.pl; Piotr Niemiec, Prezes Zarządu Grupa Gastromall; Mariusz Pietrzak, szef kuchni Mazurkas Catering 360; Magdalena Piróg, Prezes Zarządu, Da Grasso; Rafał Sikora, manager, Rynek Spożywczy.
 
Food Show 2017 to pierwsza edycja zorganizowanego w nowatorskiej formule wydarzenia dla biznesu spożywczego, branży HoReCa oraz całego sektora kulinariów, która odbywa się w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach od 16 do 18 marca br.

 

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Wydarzyło się
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.