Organizatorzy zapraszają do udziału w tym wydarzeniu uczniów szkół gastronomicznych oraz zespoły reprezentujące restauracje i hotele z całej Polski (w konkursie udział wezmą dwuosobowe ekipy kucharzy).
Przedmiotem tegorocznej rywalizacji konkursowej jest przystawka zimna lub gorąca oraz danie główne.
LISTA UCZESTNIKÓW KONKURSU
Spośród nadesłanych zgłoszeń Kapituła IX edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” do udziału zakwalifikowała następujące ekipy kucharskie :
KATEGORIA PROFESJONALIŚCI
1. Patryk Stanewicz i Józek Pojasek - Teodorka Hotel Ciechocinek
2. Dariusz Pasiciel i Karol Milewski - Concordia
3. Bartosz Czapliński i Łukasz Kostrzewski - Ed Red Warszawa
4. Przemysław Bednarz i Grzegorz Krupiński - Hotel Bonifacio
5. Marcin Korcz i Piotr Słupik - Hotel Warszawianka
6. Kamil Werewka i Rafał Kudliński - Copernicus Toruń Hotel
7. Dawid Zimny i Patryk Krawczyk - Art Hotel
8. Paweł Brzeski i Adam Kowalewski - Zamek Gniew
9. Piotr Archiciński i Joanna Świderska - Lazy Dog Cooking
10. Emil Klimas i Dawid Feist - Restauracja Cucina
11. Piotr Huszcz i Łukasz Boreczek - Hotel Restauracja Piano
12. Jarosław Owczarczyk i Łukasz Andruszkiewicz - Restauracja Strefa
13. Piotr Wójcik i Adam Jurak - Restauracja Sarzyński Lublin
KATEGORIA PROFESJONALIŚCI - EKIPY REZERWOWE
1. Łukasz Niziński i Magdalena Mleczko - Grupa Scandale
2. Jakub Rusinek i Jacek Pałys - Hotel Rzeszów Restauracja „Oranżeria”
KATEGORIA UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH
1. Krzysztof Kuklewski i Magdalena Miszczuk - Warszawa - ZSG - ul. Poznańska
2. Dawid Trafalski i Paulina Karaluch - Warszawa - ZSG - ul. Poznańska
3. Daniel Ogonowski i Rafał Szymański - Warszawa - ZSGH - ul. Majdańska
4. Jakub Kowalewski i Krystian Sawicki - Warszawa - TSG - ul. Komorska
5. Miłosz Olechnowicz i Kinga Kowalska - Sulęcin - ZSLiZ
6. Dariusz Bieńkowski i Michał Boraczyński - Pomiechówek – ZSP
7. Kamil Piotrowski i Agata Błaszczyk - Łódź – ZSG
KATEGORIA UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH - EKIPY REZERWOWE
1. Renata Drabik i Urszula Środek - Stalowa Wola - CKUiODiDZ
2. Jolanta Herdzik i Piotr Fila - Stalowa Wola - CKUiODiDZ
Wszystkie ekipy, które zakwalifikowały się do IX edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” powinny do dnia 25 maja 2017 roku dokonać potwierdzenia uczestnictwa w Konkursie. Potwierdzenie należy przesłać drogą elektroniczną na adres : szczygielski.piotr@interia.pl
Nienadesłanie potwierdzenia w wyznaczonym terminie spowoduje wykluczenie ekipy z Konkursu i zastąpienie jej ekipom rezerwową.
Organizatorzy przypominają jednocześnie, że z dniem 29 maja 2017 roku upływa termin nadsyłania listy zapotrzebowania obowiązkowych produktów Konkursowych.
Pozostałym ekipom, które nie zakwalifikowały się do IX edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” serdecznie dziękujemy za zaangażowanie i wkład pracy w przygotowanie dań Konkursowych, jednocześnie zapraszamy do uczestnictwa w przyszłorocznej Jubileuszowej X edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”.