< WRÓĆ DO Nowości wydawnicze

"moje cztery pory roku" Igi Sarzyńskiej

Nowości wydawnicze2017-03-11

" Książka ta powstała z chęci oddzielenia się pasją, nabytymi umiejętnościami oraz radością jaką daje mi tworzenia wciąż nowych projektów"

 

To zdecydowanie jedna z najpiękniej wydanych książek cukierniczych, jej premiera odbyła się podczas targów Expo- Sweet w Warszawie.  

Albumowa publikacja jest jednocześnie zbiorem gotowych, łatwych do powtórzenia dekoracji ciasteczek, babeczek i tortów. Przeznaczona zarówno dla profesjonalistów jak i amatorów.
 

 
Iga Sarzyńska przedstawia w książce pomysły na urocze dekoracje tortów, babeczek i pierników dostosowane do każdej pory roku. Piękne zdjęcia przeplatają się tu z instrukcjami wykonania dekoracji, przepisami i osobistymi historiami.
Końcową część stanowi "niezbędnik", w którym znajdują się dokładne instrukcje, przydatne porady i przepisy. Na ostatnich stronach książki znajdują się także szablony, dzięki którym bez problemu wykonasz pierniczki, ciastka i kwiaty cukrowe.
Zaprezentowane w książce prace będą łatwe do powtórzenia nawet dla początkujących dekoratorów, a stosowane przez autorkę szybkie techniki (choćby tworzenia kwiatów cukrowych) można z powodzeniem stosować w profesjonalnej pracowni wypieków artystycznych i cukierni.
 
Iga Sarzyńska, właścicielka pracowni wypieków artystycznych w Kazimierzu Dolnym, w niezwykle wdzięczny sposób łączy tradycję z nowoczesnością, czego najciekawszym przykładem są kazimierskie koguty, stworzone przez jej tatę i do dziś wypiekane w rodzinnej piekarni z ciasta drożdżowego.

Nowoczesna wersja koguta to piernik na patyku zdobiony kolorowym lukrem w autorki ulubionych, pastelowych, kolorach.
 
Iga Sarzyńska jest mistrzynią cukiernictwa, założycielką i projektantką w Pracowni Artystycznej Sarzyński w Kazimierzu Dolnym. Jej dekoracje cukiernicze wyróżnia prostota, elegancja i ponadczasowa forma. Iga ukończyła studia na kierunku Technologia Żywności na Akademii Rolniczej w Lublinie. Swój kunszt cukierniczy doskonaliła m.in w Akademii Baking Arts w San Francisco, Bonny Gordon School w Toronto oraz w Akademii Peggy Porschen w Londynie. Obecnie występuje również w roli jurora konkursów cukierniczych.
 

 
Zdjęcia do książki wykonała Kinga Błaszczyk-Wójcicka, uznana fotografka kulinarna, autorka bloga greenmorning.



Książkę można kupić on-line
https://pl.dawanda.com/shop/pierniczki-ciasteczka

Okładka: twarda
Format: A4
Liczba stron: 192
Rok wydania: 2017
Cena 79 zł

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Nowości wydawnicze
© Copyright papaja.pl 2001-2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.