< WRÓĆ DO Hotele i restauracje

Francuska Kolacja w Smolarni - 21.03

Hotele i restauracje2017-02-21

„Goût de France/Good France” - święto francuskiej kuchni !

 

Przed nami kolejna edycja międzynarodowej akcji „Gout de France/Good France” (Smak Francji).
 
Goût de France/Good France” to akcja zainicjowana w 2015 roku przez francuskie Ministerstwo Spraw Zagranicznych i Rozwoju Międzynarodowego w celu promowania francuskiej gastronomii na świecie.

Co roku 21 marca restauracje w ponad 150 krajach oraz francuskie ambasady na całym świecie serwują kolację à la française. Menu skomponowane jest w typowy dla Francji sposób: aperitif, przystawki, danie główne, deska serów, deser, a serwowane jest wraz z francuskimi winami lub szampanem.

„Goût de France/Good France” to święto francuskiej kuchni, pełnej inwencji, żywej i otwartej, a jednocześnie wiernej temu, co rozsławiło ją na świecie: połączeniu jedzenia z przyjemnością, towarzyskim spotkaniem, smakiem wyśmienitych produktów. Ta wyjątkowość tradycyjnego francuskiego posiłku została dostrzeżona przez UNESCO, które w 2010 roku wpisało go na listę niematerialnego dziedzictwa ludzkości

Polskę w tym wydarzeniu reprezentuje kilkadziesiąt restauracji, których
Szefowie Kuchni przygotowali swoje własne, autorskie menu, opierające się na lokalnych produktach.
 
Serdecznie zapraszam na francuską kolację 
w Restauracji Hotelu Smolarnia Trzcianka
 

 
21 marca 2017 r. - godz. 19:00
Prosimy o potwierdzenie udziału w kolacji pod nr tel. 67 216 33 69

 

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Hotele i restauracje
© Copyright papaja.pl 2001-2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.