< WRÓĆ DO Nowości wydawnicze

Warzywniak. Zapomniane smaki Tomasz Purol

Nowości wydawnicze2017-02-15
ISBN:978-83-7642-898-7
Liczba stron:208
Format:200x260mm
Typ oprawy:twarda-szyta
Wydawnictwo Pascal

"Przyroda jest lekarzem dla wszystkich chorób
Twoje pożywienie powinno być lekarstwem, a twoje lekarstwo powinno być pożywieniem" - Hipokrates
 
Niezapomniane wrażenia
 
Słodkawy pasternak, korzenny topinambur, szparagowa skorzonera, lekko gorzki jarmuż, wyrazista brukiew, soczyste kolorowe marchewki… Są warzywa, które choć dawniej często gościły na polskich stołach, dziś zostały niemal całkiem zapomniane. Niesłusznie! Smaczne, pełne wartości odżywczych, są zaproszeniem do kuchni pełnej fantazji.
 
Przygotuj krem z brukwi z wędzonym twarogiem, risotto z topinamburem, grillowaną skorzonerę z konfiturą z białej cebuli i smażonym pstrągiem, a na deser ciasto z pasternakiem i limonkowym mascarpone.
 
 
Tomasz Purol - Szef kuchni restauracji Blow Up Hall 5050 i zwycięzca 5. edycji Top Chef Polska odkrywa na nowo zapomniane warzywa ze staropolskiej kuchni, pokazując je w eleganckiej, nowoczesnej i przede wszystkim przepysznej odsłonie!

 

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Nowości wydawnicze
© Copyright papaja.pl 2001-2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.