< WRÓĆ DO Niebawem

Mazury HoReCa 2017 – wyzwania kulinarne 25.04-26.04

Niebawem2017-02-01

Konkursy kulinarne Zielona Budka Master Challenge i Gęsina w Restauracji !

Lista uczestników !

Podczas targów branżowych Mazury HoReCa 2017 w Expo Mazury w Ostródzie odbędą się konkursy kulinarne dla profesjonalistów i uczniów szkół gastronomicznych.
 
Druga edycja konkursu Zielona Budka Master Challenge zgromadzi uczniów 25.04, a profesjonalistów 26.04. Jej tematem będzie kreatywny deser lodowy mascrpone z sosem z owoców leśnych, jednego dodatkowego rodzaju lodów Zielona Budka oraz wysokiej jakości produktu mlecznego firmy Debic. Sponsorami konkursu są: Zielona Budka, Debic i Gastro Magic Service, a patronem merytorycznym Fundacja Szefów Kuchni. Konkurs współorganizuje Szef Kuchni Hotelu Anders**** w Starych Jabłonkach, Ambasador Zielonej Budki, Pan Dariusz Struciński. Organizatorzy zapewniają nocleg wszystkim uczestnikom konkursu.
 
W rosnące zainteresowanie Polaków mięsem gęsim i kaczym wpiszą się doskonale dwa konkursy związane z mięsem drobiowym, współorganizowane przez Expo Mazury, Krajowy Związek Grup Producentów Drobiu i Iławskie Stowarzyszenie Producentów Gęsi. Tematem konkursu dla profesjonalistów „Gęsina w Restauracji” (25.04) będzie udo gęsie i wątróbka gęsia, a uczniowie w konkursie „Drób na Polskim Stole” (26.04) zmierzą się z filetem z kaczki i dowolnymi podrobami drobiowymi.
 
LISTA UCZESTNIKÓW ZAKWALIFIKOWANYCH DO FINAŁU KONKURSU
Zielona Budka Master Challenge
26.04.2017 EXPO MAZURY OSTRÓDA
1. Hotel Tristan Kąty Rybackie- Wiesława Robiega
2. Restauracja Pizzeria Italiana Olsztyn - Grzegorz Gręda
3. Karczma Jana Olsztyn - Marcin Talipski
4. Hotel Spa dr Irena Eris Polanica Zdrój - Przemysław Gryz
5. Dinette Wrocław - Arkadiusz Kruszik
6. A nóż widelec Poznań - Ihor Skibin
7. Czekolada Cafe Warszawa - Ewa Rządkowska
8. Cukiernia Pavlowa Luboń- Mariusz Górecki
9. Airport Hotel Okęcie Warszawa – Marek Bieńkowski
10. Restauracja u Rzeźników Poznań – Jarosław Kin
11. Cukiernia Sowa Bydgoszcz – Mariusz Buritta
12. Restauracja Amber Room Warszawa – Daniel Zawalicha
13. Restauracja Sekretariat Sopot – Tomasz Górniak
14. DoubleTree by Hilton Warszawa – Paweł Łysoń
 
 
LISTA UCZESTNIKÓW ZAKWALIFIKOWANYCH DO FINAŁU KONKURSU
Zielona Budka Master Challenge
25.04.2017 EXPO MAZURY OSTRÓDA
1. Zespół Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie - Weronika Skiba
2. Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu - Roman Serdiuk
3. Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Wincentego Witosa w Jasińcu- Paulina Sijka
4. Zespół Szkół Gastronomicznych im. Febronii Gajewskiej-Karamać w Gorzowie
Wielkopolskim - Olga Kowalska
5. Zespół Szkół Techniczno-Zawodowych w Radzyminie - Norbert Seliwiak
6. Zespół Szkół Zawodowych im. Sandora Petofi w Ostródzie - Michalina Stawiarska
7. Zespół Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu, Technikum nr 9 - Magdalena Wypych
8. Zespół Szkół nr 1 im. Jakuba Stefana Cezaka w Zgierzu - Klaudia Budzińska
9. Zespół Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących nr 7 w Łomży - Jakub Kozikowski
10. Zespół Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Wojsławicach - Karolina
Pluskwa
11. Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Gdańsku - Kacper Serafińczuk
12. Augustowskie Centrum Edukacyjne, Zespół Szkół Zawodowych nr 1 w Augustowie -
Jacek Krysztopa
13. Zespół Szkół Rolniczych im. Mjr. H. Dobrzańskiego-Hubala w Sokółce - Daniela
Jurgielewicz
14. Zespół Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego, Technikum Żywienia i Usług
Gastronomicznych w Kościelcu - Bartłomiej Brzozowski
15. Zespół Szkół Gastronomicznych, Technikum nr 9 we Wrocławiu- Arkadiusz Mazur
16. Zespół Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich w Kołobrzegu - Łukasz Erdmański
 
 
Regulaminy konkursów, zasady zgłoszeń i formularze można znaleźć na stronie www.mazuryhoreca.pl.
 
Prowadzącym targi Mazury HoReCa 2017 oraz odbywające się podczas nich konkursy kulinarne będzie znany i lubiany szef kuchni, jeden z najbardziej rozpoznawalnych kucharzy w Polsce – Karol Okrasa.
 
Kontakt w sprawie targów i zgłoszeń do konkursów:
Nela Strucińska
Dyrektor Projektu
nela.strucinska@expomazury.pl
tel. 601 610 377
 
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Niebawem
© Copyright papaja.pl 2001-2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.