< WRÓĆ DO Wydarzyło się

Spotkanie Wigilijne Klubu Szefów Kuchni w Natura Mazur !

Wydarzyło się2016-12-12

Świąteczne podsumowania !

"Na całej połaci śnieg,
W przeróżnej postaci śnieg,
Na siostry i braci ,
Zimowy plakacik śnieg ... śnieg !"
 
Zimowa aura towarzyszyła kameralnej kolacji wigilijnej - Klubu Szefów Kuchni, która odbyła się 04 grudnia w Natura Mazur Hotel & Spa Warchały.
W spotkaniu uczestniczył Prezes KSK- Jarosław Walczyk oraz zaproszeni goście: członkowie, sympatycy oraz sponsorzy, wśród nich m.n. Dariusz Struciński, Robert Sowa, Krzysztof Jakubowski, Joanna Ochniak, Małgorzata Piotrowska, Tomasz Purol, Monika Ignaciuk, Piotr Wieczorek, Patryk Dziamski, Jacek Krawczyk i Tomasz Jakubiak. 
 

Była to okazja do rocznego podsumowania działalności KSK, pod rządami nowych władz oraz przedstawienie planów i pomysłów na kolejne miesiące. Już 15 stycznia Klub Szefów Kuchni wystąpi jako oficjalny partner w Wielkiej Orkiestrze Świątecznej Pomocy i będzie serwować "serduszkową zupę" na Placu Defilad w Warszawie, tuż przy głównej scenie, dochód ze zbiórki przekazany zostanie na konto Orkiestry!
 
 
Podczas wieczoru Jarosław Walczyk i Andrzej Bałdyga - gospodarz wieczoru i dyrektor hotelu Natura Mazur, wspólnie podziękowali gościom za przybycie oraz za działalność na rzecz Klub, mając nadzieję, że współpraca jeszcze się rozwinie. Łamiąc się opłatkiem złożyli wszystkim świąteczne życzenia.
   
Podczas wigilijnego wieczoru panowała podniosła atmosfera, zespół hotelu pod przewodnictwem szefa kuchni Michała Pezdy, przygotował wigilijne potrawy dbając o najwyższą jakość produktów i nawiązując do tradycji regionu. 

Menu:
 
Palone masło, pasztet z królika, panierowane serce drobiowe, cebulka perłowa z miodem buraczanym 
*
Palony ziemniak z marynowaną sielawą, kwaśna śmietana z chrzanem i selerem naciowym
*
Smażony karp z kaszanką , kapusta z grochem, prawdziwki i jabłko
*
Zupa grzybowa z żółtkiem i lubczykiem
*
Comber z królika, ziemniaki puree z trufflą, salsefia i seler 
Tarta pomarańczowa z migdałami i lodami 
 
 
Miłym prezentem dla wszystkich było przyjęcie nowego członka w poczet Klubu Szefów Kuchni - Tomasza Purola - szefa kuchni hotelu Blow up Hall oraz zwycięzcę V edycji Top Chef , który specjalnie na tą okazję przyjechał z Poznania. 
Na zakończenie oficjalnej części wieczoru każdy otrzymał kalendarz na nowy rok  - Go Smarten Yes Chef !
 

 
W kuluarach pięknego hotelu Natura Mazur, spotkanie wigilijne przeciągnęło się do późnych godzin nocnych. 

Bardzo dziękujemy za zaproszenie oraz gościnę i życzymy Klubowi Szefów Kuchni realizacji zamierzonych planów i nowego roku pełnego sukcesów !
 
 
 
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Wydarzyło się
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.