< WRÓĆ DO Szkoły gastronomiczne

Zapraszamy na warsztaty ze Ślimaka !- 07.11.2016

Szkoły gastronomiczne2016-07-01

Warsztaty dla uczniów i nauczycieli w Łodzi !

Zapraszamy nauczycieli i uczniów na warsztaty kulinarne, których tematem będzie -Ślimak (kawior, filety, ślimaki w muszlach) firmy Snails Garden, główny sponsor tego wydarzenia.
 
Warsztaty poprowadzi znawca sztuki przyrządzania tego rarytasu szef kuchni Zbigniew Kopycki. Główny prowadzący zaprosił do udziału swoich przyjaciół, fantastycznych kucharzy Samira Motwani, Krzysztofa Rudeckiego, Jacka Schliske i Wojciecha Balickiego!!!
 
Zbyszek Kopycki i Piotr Celtycki pokażą historyczną odsłonę ślimaka.
Będzie to rekonstrukcja przepisu z pierwszej Polskiej książki kucharskiej Compendium Ferculorum, z której dania gościły na stołach Jana III Sobieskiego.
Wszystko to okraszone będzie merytoryczną opowieścią o historii kulinarnej ślimaka na ziemiach Polskich i nie tylko.
 
Miejsce spotkania:
Warsztat Szkolny Gastronomika
ul. Sienkiewicza 88, Łódź
 
7 listopad 2016
 
 
Firma SNAILS GARDEN to największa rodzinna firma zajmującą się produkcją kawioru białego i przetwórstwem ślimaków jadalnych ŚRÓDZIEMNOMORSKICH (mięsnych - hodowlanych) na skalę Polski a nawet Europy. Producent polskich kremów kosmetycznych na bazie czystego śluzu ślimaka. Jedyny w Polsce producent ślimaków mięsnych ekologicznych, potwierdzonych certyfikatem PL-EKO-09/2383/15
 
Snails Garden HoReCa jest liderem w hodowli i skupie ślimaków śródziemnomorskich mięsnych na polskim rynku. Posiadamy nowoczesny sprzęt, odpowiadający potrzebom pierwszej klasy, gdzie stosowane są odpowiednie praktyki produkcyjne. Hodowla oraz przetwarzanie ślimaków w gotowe wyroby odbywa się w tym samym miejscu, co przekłada się na gwarancję ich świeżości.
 
Zdobywcy prestiżowych ogólnopolskich nagród: Mikroprzedsiębiorca roku 2009, Przedsiębiorca Społecznie Zaangażowany 2012, Sposób na Sukces 2013, Wizjoner Roku 2014, e-Gazele Biznesu 2015, Orły Exportu 2016.
 
PRZYSMAK Z MUSZLI!
Ślimaki po burgundzku – danie spopularyzowane przez Francuzów, dostępne w wersji regionalnej. Zestaw składa się z puszki ze ślimaczymi tuszkami w bulionie warzywnym oraz muszli. Wystarczy umieścić filety w ślimaczych domkach, dodać wonne czosnkowo-ziołowe masło i zapiec otworami do góry. Świetna przekąska, ceniona nie tylko we Francji, Włoszech czy Hiszpanii. Pożywne ślimaki, znane w kuchni polskiej od stuleci, pochodzą z renomowanej fermy w Krasinie pod Pasłękiem. www.snailsgarden.com
 
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Szkoły gastronomiczne
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.