< WRÓĆ DO Szkoły gastronomiczne

Młodzież szkół gastronomicznych w hiszpańskiej Andaluzji

Szkoły gastronomiczne2016-10-30

,, Młodzi na europejskim rynku pracy…” Staże zawodowe w międzynarodowych przedsiębiorstwach"
 
 
Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego ( UPEMI) jako Lider międzynarodowego projektu prowadzonego w ramach europejskiego programu Erasmus+ wspólnie z trzema szkołami gastronomicznymi: Zespół Szkół Gastronomicznych w Białymstoku, Zespół Szkół im. J. Iwaszkiewicza w Sochaczewie i Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Rumi, zrealizowało w wakacje 2016 działania w hiszpańskiej Andaluzji - ojczyźnie flamenco.
 

 
 64 uczniów i uczennic z trzech szkół odbyło miesięczne staże u hiszpańskich pracodawców w Grenadzie, Cordobie i Martos. Uczniowie pracowali w tawernach, restauracjach i hotelach, które w rejonie reprezentują bardzo wysoki poziom usług i uchodzą za prestiżowe miejsca chętnie odwiedzane przez gości. Ten wyjazd na staże to nowe i ekscytujące doświadczenie dla uczniów. To nie tylko praca w nowych, nieznanych warunkach ale także podróż do świata kultury, zabytków i kuchni andaluzyjskiej oraz odmiennego klimatu. O tym, że jest to wspaniała przygoda dla tych młodych ludzi przekonywać nikogo nie trzeba, a że dobre humory ich nie opuszczały świadczą krótkie relacje fotograficzne ze wszystkich miejsc.

 
GRENADA- ZESPÓŁ SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH W BIAŁYMSTOKU
Grenada to urocze miasto w płd. Hiszpanii, w dolinie rzeki Genil , w Górach Betyckich, zamieszkała przez 237 tys. mieszkańców. Jest stolicą prowincji Grenada, w regionie Andaluzji. Jedna z najważniejszych miejscowości turystycznych w Hiszpanii, słynna z pięknego położenia, licznych zabytków i niezapomnianych krajobrazów. W tamtejszych hotelach młodzież uczestnicząca w projekcie prowadzonym przez UPEMI zdobywa i szlifuje swoje umiejętności zawodowe.
 
 
 
CORDOBA – ZESPÓŁ SZKÓŁ IM. J. IWASZKIEWICZA Z SOCHACZEWA
 
Kordoba to kolejne miasto w południowej Hiszpanii, nad rzeką Gwadalkiwir, stolica prowincji Kordoba, w regionie Andaluzji, gdzie młodzież odbywa staże w projekcie UPEMI. Kordoba to przede wszystkim ośrodek przemysłowy, naukowy oraz turystyczny o znaczeniu światowym.
 
 
MARTOS- ZESPÓL SZKÓŁ PONADGIMNAZLANYCH nr 2 im. H.ROSZCZYNIALSKIEGO Z RUMI
 
 
Martos to trzecie miasto w Andaluzji (Hiszpania), nieopodal Jaén, liczące około 25 tys. mieszkańców, gdzie uczniowie biorący udział w projekcie UPEMI odbywają staże. Miasto znajduje się na zachodnim szczycie pasma górskiego Sierra Jabalcuz, a jego gospodarka opiera się na rolnictwie, w szczególności uprawie na drzew oliwnych. Martos jest uważany za pierwszego producenta oliwy z oliwek na świecie.
 
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Szkoły gastronomiczne
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.