< WRÓĆ DO Innowacje

ZAMIEŃ STRATY W PRZYCHODY- koniec ze stratami na warzywach i owocach

Innowacje2016-02-24
Jednym ze sposobów postępowania z owocami i warzywami, w celu przedłużenia ich trwałości, bez utraty wartości odżywczych, jest ich suszenie. 
 
Proces ten można także zastosować przy produktach, które z uwagi np. na złe przechowywanie lub błąd obsługi należałoby wyrzucić. By ten proces uczynić ekonomicznym i ekologicznym, warto nabyć specjalne urządzenie, jakim jest profesjonalny dehydrator Excalibur.
 
Bardzo łatwe w obsłudze urządzenie, umożliwia jednoczesne suszenie różnego rodzaju produktów, na oddzielnych tackach.
 
Dzięki temu warzywa, owoce czy zioła nie stracą swych cennych składników, będą też wydzielać wspaniały aromat, unoszący się w Twoim lokalu!
 
Dzięki urządzeniu możesz:
- uczynić swoją restauracje bardziej „FIT&HEALTHY”, zgodnie z najnowszymi trendami
- oferować swoim klientom świeże chipsy owocowe lub warzywne, które rewelacyjnie sprawdzają się jako przystawka, starter, czy tzw. „czekadełko”
- samodzielnie skomponować np. smakowite przyprawy do zup, w postaci ususzonych warzyw, jak marchew, por, pietruszka, seler. 
- przygotowywać znakomite, smaczne, pożywne i zdrowe dodatki do musli, jogurtu, deserów i ciast, w postaci ususzonych owoców. 
- mieć pewność, że podajesz swoim klientom produkty bez konieczności używania chemicznych substancji konserwujących, a więc w pełni bezpieczne i zdrowe dla funkcjonowania naszego organizmu! 
- zniwelować straty na warzywach i owocach, zamieniając je w przychody.


 
Suszone owoce to nie tylko źródło witamin, ale też błonnika, który wspomaga pracę układu pokarmowego. 
 
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Innowacje
© Copyright papaja.pl 2001-2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.