< WRÓĆ DO Kalejdoskop

Iwona Niemczewska i jej trendy na 2016

Kalejdoskop2016-01-20

Lokalni producenci, menu dla dzieci, nordycki minimalizm oraz free style w deserach!



Iwona Niemczewska - właścicielka i szefowa kuchni szczecińskiej restauracji "Z Drugiej Strony Lustra", absolwenta renomowanej szkoły Le Cordon Bleu w Londynie i Paule Bocuse Instutut w Ecully. 
 
- Wiele trendów rozwija się od kilku lat, niektóre jednak po czasie schodzą na dalszy plan, tak jak w przypadku burgerów,
 
- Na pewno będzie się rozwijał szacunek do produktu - rozumiany jako pochodzenie, odpowiednie traktowanie i wykorzystanie jego w maksymalnym stopniu (np. wykorzystujemy całość rośliny, zwierzęcia lub ryby), ograniczanie do minimum strat,
 
- Korzystanie z produktów od lokalnych dostawców, producentów i wytwórców - wspieranie sąsiadów,
 
- Sezonowość - produkty i dobrany do pory roku sposób obróbki termicznej,
 
- Do łask wrócą kiszonki, za sprawą trendu na fermentację,
 
- Wegetarianie mogą być szczęśliwi, bo pojawia się coraz więcej ciekawych dla nich propozycji,
 
- Kasze i ziarna - przemawiają do nas smakiem i właściwościami,
 
- Nordycki minimalizm połączony z technikami kuchni francuskiej,
 
- Kuchnie personalne - kierowane przez szefów z własną wizją smaku,
 
- W deserach free style w prezentacji, ale połączony z wiedzą i techniką cukierniczą,
 
- Z jednej strony prosta smaczna kuchnia, a z drugiej dania eleganckie i bardziej złożone smakowo,
 
- Dania dla najmłodszych-  rozwijające smak i świadomość wśród młodych smakoszy.
 
 
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Kalejdoskop
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.