< WRÓĆ DO Kalejdoskop

Trendy 2016 by Ernest Jagodziński

Kalejdoskop2016-01-07

Czy będzie to rok chleba, kiszonek, a może słodkich deserów ?

 

Ernest Jagodziński - kreator smaku, zwycięzca wielu konkursów kulinarnych, od 2012 r szef kuchni Restauracji Cucina w City Park w Poznaniu.

1 . Ramenia cd.. – ten rok będzie obfity w nowe miejsca z Ramenem i tego co wokół niego można stworzyć,

2. Kolacje Chefów- w Poznaniu zapoczątkowane wspaniałą inicjatywą „Poznańscy Kucharze Razem”, następnie Szefowe Kuchni Gotują i czas na kolejne…..w jedności siła ! 

3. Pastry Chef w natarciu- kreowanie miejsc i cudownych słodkich specjałów,

4. Warzywa- co raz częściej będą grały główną role w daniach,

5. Dieta, diety, dietki- będziemy zwracać uwagę na zdrowe jedzenie i gości z dietą np. bez glutenową, ect.,

6. Świadome podróże gastronomiczne,

7. Ziarna zbóż, kasze, Quinoe…

8. Warsztaty kulinarne – pojawią się chefowie którzy będą chcieli przekazać rąbka swojej wiedzy pasjonatom kuchni, 

9. Kiszenie i odkrywanie nowych kiszonek,

10. Chleb….. co raz częściej chefowie pokazują na fb swoje chleby, ten rok będzie rokiem Chleba i jego wariacji !

 

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Kalejdoskop
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS