< WRÓĆ DO Szkoły gastronomiczne

XXI Ogólnopolski Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz

Szkoły gastronomiczne2016-01-01


12 stycznia 2016 r. zapraszamy na :

XXI OGÓLNOPOLSKI TURNIEJ NA NAJLEPSZEGO UCZNIA W ZAWODZIE CUKIERNIK I PIEKARZ !

Tematem przewodnim będzie : Głębia Oceanu !

 

ZADANIA DLA CUKIERNIKÓW
 
1. Tort 1 –piętrowy
2. Figurki marcepanowe 2 x 2 szt.
3. Ciastka bankietowe 2 x 5 szt.
4. Napis okolicznościowy z czekolady
5. Prezentacja
 
 
CZĘŚĆ PRAKTYCZNA 10:00 – 15:00
 
 
 
ZADANIA DLA PIEKARZY
 
   1. Eksponat artystyczny.
Eksponat artystyczny: ze specjalnie przygotowanego ciasta należy uformować eksponat artystyczny – wystawienniczy kształt np. dowolnej figury, herbu,  godła, przedmiotu, rośliny, zwierzęcia. 
Waga eksponatu od 1,3 do 1,5 kg.                        
 
   2. Chleb okolicznościowy  ozdobiony elementami ciasta martwego:
kęs ciasta chlebowego o masie 1000 g,
ciasto martwe jasne 250 g,
ciasto martwe ciemne 250 g,
   3. Bułki poznańskie - 6 szt. 50g
   4. Chałki - 6 szt. 250-400g (sploty od 5 wałków)
   5. Rogale – 6 szt. 100g
   6. Plecionki – 6 szt. 100g
   7. Drożdżówki  - 6 szt. 60-70g
   8. Prezentacja
 
Zakończenie konkursu o godz. 16.00
 
Więcej na stronie: www.zsz2.wrzesnia.pl
 
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Szkoły gastronomiczne
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.