< WRÓĆ DO Szkoły gastronomiczne

VI Kulinarny Puchar Ekonomika "Nowoczesna Kuchnia Kaszubska"

Szkoły gastronomiczne2015-12-29

  04 grudnia 2015 r. w Kościerzynie odbył się VI „KULINARNY PUCHAR EKONOMIKA” pt.: „NOWOCZESNA KUCHNIA KASZUBSKA”.  Organizowany cyklicznie przez Powiatowy Zespół Szkół nr 1 konkurs ma na celu propagowanie tradycji kulinarnych Kaszub w nowoczesnym wydaniu w nawiązaniu do dawnych receptur i z wykorzystaniem lokalnych produktów. Przygotowaniami konkursowymi i realizacją kierowali nauczyciele : Genowefa Gierszewska i Tomasz Grzegorzewski.

W tym roku 14 dwuosobowych ekip, walczyło o Puchar Prezesa Agencji Rynku Rolnego. Uczniowie byli oceniani przez Jury sędziowskie w składzie: Tomasz Szydzikowski szef kuchni w Restauracji Zielona Brama Przywidz, Tomasz Czerniawskiszef kuchni w Restauracji Tawerna Gdańsk, Andrzej Ławniczak Sekretarz Stowarzyszenia Kucharzy Polskich. Stroną organizacyjną zajęli się wspaniale nauczyciele zawodu.
Zmaganiom konkursowym przyglądali się przedstawiciele OT ARR w Gdyni w tym Dyrektor Eugeniusz Dańczak. Wszyscy uczestnicy konkursu z rąk Dyrektora Dańczaka otrzymali upominki  książkowe, laureaci odebrali drobny sprzęt AGD, natomiast zwycięska para Żaneta Ziegert oraz Sebastian Szostak, podniosła Puchar Agencji Rynku Rolnego.
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Szkoły gastronomiczne
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.