< WRÓĆ DO Szkoły gastronomiczne

"Kuchnia Polska Dawniej i Dziś"- warsztaty w Bytomiu

Szkoły gastronomiczne2015-03-03


W dniu 13.05.2015 r. odbędą się VI Międzynarodowe Warsztaty Gastronomiczno- Hotelarskie w Bytomiu.Pod nazwą "Kuchnia Polska Dawniej i Dziś"
 
 
PROGRAM 13.03.2015 (piątek)
 
9.00 - uroczyste rozpoczęcie VI Międzynarodowych Warsztatów Gastronomiczno – Hotelarskich w Bytomiu 
 
Pokaz kuchni polskiej pt. "Kuchnia polska dawniej a dziś" w wykonaniu gości specjalnych: Wiesław Ambros/ Prezes Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej, Marcin Czubak /finalista programu TopChef /, Adrian Feliks /finalista programu TopChef/, Michał Jarzombek szef kuchni Zamek Lubliniec.
- Krzysztof Drabik - absolwent szkoły, wielokrotny Mistrz Polski, Mistrz Chin i Dalekiego Wschodu w barmaństwie typu flair;
 
- Sebastian Humski - Europejskie Stowarzyszenie Kucharzy Euro Toques Polska, Polska Akademia Sztuki Kulinarnej, Szef Kuchni Zajazdu Hetman w Kroczycach - absolwent szkoły;
 
- Paweł Grabowski - absolwent szkoły, Europejskie Stowarzyszenie Kucharzy Euro Toques Polska, Polska Akademia Sztuki Kulinarnej, szef kuchni restauracji  Appassionata w Radzionkowie
 
- Mariola Roykiewicz – właścicielka salonu zdrowia i urody YASUMI Bytom, absolwentka szkoły;
 
- Dawid Domin – absolwent Zasadniczej Szkoły Zawodowej.
10.00 – 15.00 - konkursy dla uczniów, pokazy, warsztaty 
 
KONKURSY:
Międzynarodowy Konkurs Młodych Kucharzy  (Black Box)
(konkurs dla uczniów szkół gastronomicznych z zagranicy: Portugalia, Niemcy, Finlandia oraz uczniów ZSG-H w Bytomiu);
Konkurs Nakrywania i Dekoracji Stołów; 
Warsztaty / Pokazy Barmańskie;
Konkurs Fotograficzny „VI Międzynarodowe Warsztaty w obiektywie”.
Konkurs wiedzy o szkole.
 
POKAZY:
1. Wystawa historii szkoły. 
2. Warsztaty/wykład sommeliera (Aureliusz Tracz - Selgros Bytom);
3. Pokaz nakrywania i dekoracji stołów (Studio Florystyczne Stokrotka Bytom, firma Weindich);
4. Pokaz makijażu, pokaz zabiegu (Yasumi Bytom); 
5. Pokaz kulinarny - Adrian Feliks (finalista programu TopChef, uczestnik prestiżowego stażu w restauracji Atelier Amaro z gwiazdką Michelin)
6. Pokaz kulinarny - Marcin Czubak (finalista programu TopChef)
7. Pokaz gastronomiczny (Jakub Korczak).
8. Prezentacja zastosowania amerykańskich blenderów najnowszej generacji. Sporządzanie drinków: Slim i Fit drinks wg. Aurorskich receptur Jerzego Czapli. Prezentacja i zastosowanie miodów pitnych z Niedzicy w autorskich recepturach Jerzego Czapli. 
9. Kuchnia mobilna Selgros (Krystian Zalejski);
10. Prezentacja  pracodawców  współpracujących z ZSGH (hotele, restauracje, biura podróży);
13.00 – lunch w szkole / jadalnia (Michał Jarzombek szef kuchni Zamek Lubliniec, Sebastian Humski  szef kuchni Zajazdu Hetman w Kroczycach, Dawid Domin absolwent, uczniowie szkoły).
15.00 – podsumowanie wyników konkursów, ogłoszenie zwycięzców, rozdanie nagród dla zwycięzców konkursów 
19.00 - uroczysta kolacja w szkole dla zaproszonych gości/sala multimedialna (Michał Jarzombek szef Zamek Lubliniec, Sebastian Humski szef kuchni Zajazdu Hetman w Kroczycach, Dawid Domin absolwent szkoły).
Pokaz barmański mistrza w tej dziedzinie Krzysztofa Drabika
Wystąpienia uczniów i absolwentów szkoły 
 
Szczegółowe informacje: http://www.zsgh.bytom.pl
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Szkoły gastronomiczne
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS