< WRÓĆ DO Szkoły gastronomiczne

Gotuj Lokalnie -Konkurs Kulinarny dla Nauczycieli

Szkoły gastronomiczne2015-03-22

Szkolenie dla nauczycieli i konkurs podczas Targów EuroGastro !

 

 

Gotuj lokalnie

temat przewodni kasze i wieprzowina w kuchniach regionalnych świata.

III edycja

Organizatorzy Akademia Kulinarna Marcina Budynka, EFRWP-Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej.

 

Patronat merytoryczny Fundacja Klubu Szefów Kuchni

Sponsorzy-Polskie Mięso, MerxTeam ,Wypożyczalnia Gastro -Magic, Joseph’s Culinary Studio.

Patronat medialny-Papaja.pl. Newsgastro.pl, Przegląd Gastronomiczny, Poradnik Restauratora, Slow life,

 

Akademia Kulinarna Marcina Budynka wraz z Fundacją Europejski Fundusz Rozwoju Wsi Polskiej przy merytorycznym wsparciu Fundacji Klubu Szefów Kuchni realizuje projekt warsztatów kulinarnych dla szkół gastronomicznych. Celem projektu jest przekazywaniu wiedzy na temat optymalnego wykorzystywania regionalnych, tradycyjnych produktów najwyższej jakości w kreowaniu nowoczesnej kuchni polskiej przy zastosowaniu krótkich łańcuchów dostaw. Ważne jest by wykorzystywać i wzmacniać lokalny potencjał regionu poprzez wykorzystanie dziedzictwa kulturowego, jakim są tradycyjne i regionalne produkty. Cały projekt jest podzielony na trzy etapy: szkolenie dla nauczycieli ze szkół biorących udział w programie połączone z konkursem, warsztaty kulinarne w szkołach i konkurs dla uczniów na danie wykorzystujące produkty regionalne.

Szkolenie dla nauczycieli i konkurs odbędzie się podczas Targów EuroGastro, gdzie doświadczeni szefowie kuchni będą starali się pokazać, w jaki sposób można, wykorzystując produkty z najbliższego otoczenia, kreować nowe trendy kulinarne. Ważne jest prezentowanie tradycyjnych produktów w nowych wydaniu, w nowej formie. Podczas szkolenia nauczyciele nie tylko będą uczestniczyć w warsztatach kulinarnych, ale także zmierzą się w konkursie na najsmaczniejsze oryginalne danie. Nasze szkolenie skierowaliśmy do nauczycieli, bo zależy nam na tym, by przekazywali swoją wiedzę i pokazywali swoim uczniom – przyszłych szefów kuchni, jak ważny jest produkt, jego pochodzenie i jakość, że warto korzystać z tego, co oferuje nam najbliższe otoczenie i regionalni producenci.

Podczas dnia konkursowego odbędą się pokazy kulinarne Marcina Budynka i Josepha Seeeletso z Fundacji Klubu Szefów Kuchni.

Serdecznie zapraszamy 27 marca od godz 10.

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Szkoły gastronomiczne
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS