< WRÓĆ DO Hotele i restauracje

My Squash Restor Bar z zimowym menu !

Hotele i restauracje2014-12-16

Nowa zimowa karta w MySquash Restor Bar

 
 

Mimo, że za oknami bardziej jesień, niż mroźna zima, proponujemy wszystkim smakoszom, którzy tuż przed świętami chcą poczuć prawdziwą magię świąt Bożego Narodzenia, wizytę w restauracji, gdzie szefowie kuchni przygotowują typowo zimowe menu, wprowadzając wszystkich w ten wyjątkowy dla wszystkich czas.
Dziś zapraszamy do poznańskiego Mysquash RestoBaru gdzie szef kuchni Wojciech Carlos Wojtkowiak wraz ze swoim zespołem przygotował, z produktów najwyższej jakości Menu Zimowe a la Carte, ze świątecznej karty możemy skosztować:


 
Tatara siekanego na świeżo z polędwicy wołowej, własne pikle, grzyby i warzywa marynowane, jajko confit, sól maldon
 
Śledzia zielonego marynowanego w winie i occie, puree z ziół, pietruszka baby marynowany
 
Potrawkę z soczewicy, tymianku świeżego na winie białym z suszonym schabem, pomidorowym i chipsem wieprzowym
 
 
Raviolo własne z atramentem sepii faszerowane dorszem i wędzonym na zimno łososiem, puree ze szpinaku, sos maślany ze świeżym szczypiorkiem 
 
 
Krem z borowików podkreślony podgrzybkami z karmelizowanymi borowikami, świeże zioła, oliwa truflowa
 

Krupnik na podrobach gęsich z warzywami i z chipsem bekonowym 
 
Sałatkę ze szpinaku marynowanej dyni, wędzonej piersi gęsi, oliwy z pestek dyni i prażone pestki dyni
 
Mix Salat z rostbefem, skrawkami parmezanu, jajkiem w koszulce i własnym balsamico
 
Papardelle z borowikami na białym winie i odrobina śmietany oraz tymiankowymi suszonymi samodzielnie koktajlowymi pomidorkami, skrawki parmezanu do smaku
 
Pstrąga łososiowego, puree z pieczonej papryki, karmelizowany tapinambur, boczniak mikołajkowy
 
Pierś kurczaka Supreme ( eko kurczak kukurydziany ) z ziemniakiem tymiankowym brukselka i buraki karmelizowane, sos kminkowy
 

Polędwicę wieprzową upieczoną na różowo z własnymi tortelloni faszerowanymi świeżym blanszowanym szpinakiem, puree z pasternaka z brązowym masłem i chipsy z jarmużu z solą Maldon
 
Udko kaczki polskiej z domowymi pyzami poznańskimi, zasmażane buraczki i sos własny
 
Steak z polędwicy wołowej, puree truflowe, marchew z imbirem i listkami brukselki 
 
 
Gruszkę w 3 odsłonach "Tajemnica Carlosa" z dodatkiem czekoladowej nuty - warto spróbować!
 
Zespół RestoBar - życzy Państwu smacznego i Wesołych Świąt.
 
 
mysquash RestoBar
ul Górecka 108,
61-438 Poznań 
https://www.facebook.com/mysquashrestobar
 
 
 
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Hotele i restauracje
© Copyright papaja.pl 2001-2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.