< WRÓĆ DO Nowości wydawnicze

Księga smaków świata - Sonoma Williams

Nowości wydawnicze2014-08-06
Księga smaków świata 
Autor: Sonoma Williams
Wydawca: Buchmann Sp. z o.o.
 
 
 
KSIĘGA SMAKÓW ŚWIATA to uczta dla zmysłów. Zawiera ona 225 przepisów na klasyczne dania z kuchni całego świata oraz ponad 800 barwnych zdjęć, oddających bogactwo potraw i kultur, w których się one zrodziły. Tradycyjne i współczesne przepisy krok po kroku prowadzą do celu w postaci wspaniałego dania oraz ukazują rozmaitość składników i sposobów ich używania w różnych zakątkach naszego globu. Przeglądając tę książkę strona po stronie, odbędziesz niezwykłą podróż po kuchniach świata i z pewnością zapragniesz przyrządzić przynajmniej kilka z przedstawionych potraw, aby nasycić zmysły ich zapachem i smakiem. Przepisy na pyszne dania obejmują zarówno tradycyjne potrawy, znane od wieków, jak i bardziej współczesne kulinarne kreacje. Ułożono je według składników i krajów pochodzenia. Dzięki temu można porównać, jak przyrządzane są te same rodzaje mięsa czy warzyw w różnych częściach świata. Na kartach tej książki znalazły się także krótkie opisy specjalności regionalnych (szampan czy tapas), głównych składników (produkty azjatyckie czy włoskie salumi) i używanych technik (flambirowanie bananów czy formowanie dim sum).
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Nowości wydawnicze
© Copyright papaja.pl 2001-2020. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS