< WRÓĆ DO Nowości wydawnicze

Parczewski Design - album kulinarny, który powstał z miłości do sztuki

Nowości wydawnicze2013-10-09


Zapraszam Cię serdecznie do czerpania pełnymi garściami z każdej strony tego albumu.
Zachęcam do doskonalenia swoich umiejętności kulinarnych i czerpania z tego radości.
Życzę Ci, by tworzenia każdego dania było dla Ciebie wspaniałą kulinarną przygodą.
Zatem noże w dłoń i do dzieła.”
Grzegorz Parczewski

Parczewski Design to najnowszy kulinarny album, który ukazał się na rynku polskim. Jego autorem jest doświadczony szef kuchni, właściciel restauracji Villa Calvados i Prezes Stowarzyszenia Kucharzy Kujaw i Pomorza - Grzegorz Parczewski.
Ideą powstania tej niesamowitej książki jest ziszczenie marzeń artystycznych jego autora, ponieważ Grzegorz Parczewski od dziecka mocno związany jest ze sztuką. Inspiracja malarstwem, a później innymi dziedzinami spowodowała, że zaczął tworzyć niezwykłe dania, malując na talerzu swoisty obraz.
Swoje dzieła, które przecież są ulotne postanowił utrwalić na papierze i tu pojawiła się kolejna sztuka, tym razem fotografia.
Do swojego projektu namówił dwie utalentowane artystki Magdalenę Stępniak i Agnieszkę Gadacz, które reprezentują studio fotograficzne „Dream Studio”. Ich wspólna praca, trwająca ponad rok spowodowała, że teraz możemy podziwiać przepiękne zdjęcia autorskich dań.

Należy podkreślić, że w książce nie znajdziemy tradycyjnych przepisów kulinarnych, autor zapewnia jednak że wszystkie prezentacje są jadalne i wykonane przez niego osobiście. Ma ona być jedynie drogowskazem do tworzenia nowych, własnych aranżacji. To również gratka dla miłośników fotografii kulinarnej, a także lektura obowiązkowa dla młodych ambitnych kucharzy, których Grzegorz Parczewski chętnie by widział w swojej Akademii Smaku.

Oglądając kolejno ilustracje możemy natknąć się na potrawy występujące w różnych zakątkach świata, to również efekt pracy autora, który uwielbia podróżować i stara się odnajdywać ciekawe, niespotykane produkty i smaki.

Album kończy się wspomnieniem o kulinarnej przygodzie, którą Grzegorz Parczewski odbył wspólnie ze swoimi przyjaciółmi, mowa jest tu o Kulinarnym Pucharze Świata w Luksemburgu i o Międzynarodowej Olimpiadzie Kulinarnej w Erfurcie. Warto zajrzeć również na te strony, by przekonać się jak wiele pracy trzeba włożyć by móc godnie reprezentować się na arenie międzynarodowej.

Wszyscy, którzy chcieliby nabyć ten niesamowity album zapraszamy do kontaktu z villacalvados@gmail.com lub redakcja@papaja.pl
(Cena- 80 zł)

 

 

KOMENTARZE
2013-10-10Radek
Wielkie gratulacje! Nareszcie perełka w świecie książek!
2013-10-11Adam Chrząstowski
Grzesiu, gratulacje!!!!!
2013-10-28Jean Bos
Wielki gratulacja Grzegorz, piękny praca!!!
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Nowości wydawnicze
© Copyright papaja.pl 2001-2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.