< WRÓĆ DO Szkolenia

Kuchnia Francuska Pachnąca Tradycją - Staże

Szkolenia2012-12-12
Myślisz o rozwoju swoich kwalifikacji zawodowych w 2013 roku, planujesz zgłębić wiedzę na temat Slow Food i tradycyjnej kuchni francuskiej, jesteś młodym kucharzem, szefem kuchni lub bezrobotnym, zapraszamy Cię do udziału w Projekcie


w Hôtelu Château de La Tour w miejscowości Bequey – Cadillac
(www.hotel-restaurant-chateaudelatour.com)

Termin stażu
04- 17 marca 2013

Organizatorzy:
Stowarzyszenie Tradycja z Bełczny
Hôtel Château de La Tour
FPMS – Doradztwo Unijne Joanna Ochniak

Program 14- dniowego stażu we Francji obejmuje warsztaty kulinarne z francuskim mistrzem kulinarnym, wizyty studyjne u restauratorów i producentów tuczonych kaczek, gęsi, wołowiny z Bazas, w lokalnych winnicach i browarach oraz u rybaków zajmujących się hodowlą i połowem ostryg. W czasie wolnych od zajęć kulinarnych i degustacji zapewniamy realizację programu kulturalno – turystycznego oraz lekcje języka francuskiego.

Program Projektu zawiera również przygotowanie uczestników do stażu we Francji, które odbędzie się w malowniczych Dworku Tradycja w miejscowości Bełczna w województwie Zachodniopomorskim. (www.dworektradycja.pl)




Szczegółowe programy stażu we Francji wraz z pełną dokumentacją otrzymają uczestnicy, którzy przejdą pozytywną weryfikację przez Komisję Rekrutacyjną Projektu. Dodatkowym atutem uczestników będzie znajomość języka francuskiego lub angielskiego oraz pochodzenie z regionów Polski o bogatych tradycjach kulinarnych. Projekt daje równe szanse zarówno kobietom jak i mężczyznom. Nazwa kucharz w kryteriach rekrutacji odnosi się do zawodu nie płci.
Projektowi patronuje Fundacja Gastronomia na Obcasach.



14-dniowe szkolenie zakończy egzamin praktyczny oraz wręczenie stosownych Certyfikatów.

W ramach realizacji Projektu zagwarantujemy:
- transport,
 - noclegi w pokojach 2-os. wraz z pełnym wyżywieniem,
- opiekę tłumacza,
- realizację programu szkoleniowego,
- naukę podstaw języka francuskiego w tym słownictwa branżowego,
- organizację spotkań przygotowawczych do stażu,
- realizację programu kulturalno - turystycznego,
- wizyty studyjne u producentów naturalnej żywności,
- wizyty w miejscowych restauracjach,
- certyfikaty potwierdzające odbycie szkolenia we Francji.


Projekt współfinansowany ze środków Programu „Uczenie się przez całe życie” Leonardo da Vinci 2007-2013

 

Zapraszam do uczestnictwa w Projekcie liczba miejsc ograniczona

Grażyna Zaremba - Szuba
Prezes Stowarzyszenia Tradycja
wraz z partnerami

Oferta Wyjazdu na Staż we Francji

Do otwarcia załączników niezbędny jest Acrobat Reader

Formularz zgłoszeniowy w załączniku FZ

Do otwarcia załączników niezbędny jest Acrobat Reader

KOMENTARZE
2012-12-12uczeń
Czy uczniowie szkół gastronomicznych również mają jakieś szanse??
2012-12-13Organizator
Niestety, projekt skierowany jest do osób, które już ukończyły szkołę gastronomiczną i chcą nadal rozwijać swoje kwalifikacje.
2012-12-26Paulina
A jeżeli ktoś nie chodził do szkoły gastronomicznej a jest w trakcie kursu kwalifikacyjnego?
2012-12-29Mateusz
W jaki sposób wypełnić formularz ? Czy można wydrukować, wypełnić następnie przesłać skan. Czy może otworzyć plik w formacie doc. i uzupełnić z tzw. "palucha". Plik pdf w którym jest formularz nie nadaje się do edytowania ;)
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Szkolenia
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS