< WRÓĆ DO Niebawem

Przedstawiamy Uczestników półfinału Kulinarnego Pucharu Polski 2012!

Niebawem2012-09-26


Uczestnicy półfinału Kulinarnego Pucharu Polski 2012

1. Michał Kuduk i Dariusz Kuduk, reprezentujący restaurację Hotel Grand Sal Kopalnia Soli w Wieliczce, zwycięzcy konkursu Primerba Cup 2011

2. Robert Echaust i Jakub Walczak z Platinum Palace Residence w Poznaniu, zwycięzcy konkursu Kulinarny Puchar Polski 2011

3. Daniel OlasPrzemysław Maral z Hotelu Zdrojowy Pro-Vita w Kołobrzegu, zwycięzcy I Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego Borów Dolnośląskich "Ale Pasztet”

4. Krzysztof Nawrocki i Jakub Kasprzak z Restauracji Concordia Taste Poznań, Pałac Tłokinia Opatówek, zwycięzcy II Konkursu Kuchni Polskiej Nowoczesnej.

5. Łukasz Cichy i Przemysław Klima z Restauracja Soul Kitchen w Warszawie, zdobywcy nominacji w konkursie l’Art de la cuisine Martell 2012.

6. Jarosław Fojcik i Richard Murray, Restauracja Ulster Bank, Dublin, Irlandia, zwycięzcy konkursu Trendy Chef Bydgoszcz 2012,

7. Bartłomiej Sierocki i Mariusz Jakóbiak reprezentujący Hotel Amax w Mikołajkach, zwycięzcy konkursu Kulinarna Uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim

8. Przemysław Morgut i Krzysztof Paprocki, reprezentujący Hotel Słoneczny Młyn w Bydgoszczy, wycięzcy V Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś,

9. Waldemar Trzciołek i Wojciech Roszyk z Hotelu Kristoff w Łaszkowie k/Blizanowa, nominowani w konkursie IV Festiwalu Kuchni Zbójnickiej

10. Adam Dmyterko i Mariusz Maciejczyk z Restauracji Pergola w Kołobrzegu, nominację otrzymali w konkursie IX Dorszowe Żniwa

11. Łukasz Grabowski i Łukasz Kościelny, reprezentujący Hotel Verde Montana Wellness & Spa w Kudowie Zdroju, zdobywcy I miejsca w V Ogólnopolskim Festiwalu Pstrąga w Hrabstwie Kłodzkim,

12. Marek Rybacki i Zbigniew Łęgowski z Hotel Sulbin w Garwolinie, zwycięzcy Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny 2012

13. Oliver Kramp i Benno Sasse, Restauracja Schälte, Solingen, Niemcy, zwycięzcy Turnieju Kucharzy podczas VII Festiwalu Smaku w Grucznie,

Przebieg Kariery zawodowej:

MICHAŁ KUDUK
Z gastronomią związany od16 lat.
Pierwsze doświadczenia nabył pracując w Krakowie, w Hawełce Tetmajerowskiej.
Podczas misji pokojowych w Bośni i Hercegowinie pracował na stanowisku kucharza. Tam zdobył 2 odznaczenia wojskowe.
Swoje umiejętności szlifował także poza granicami kraju: w Norwegii (jako kucharz w Cyrku Merano), w Szkocji oraz Anglii (gdzie odbył staż w Restauracji Pattersons w Londynie).
Na stanowisku Szefa Kuchni pracował m.in. w: Hotelu Wyspiańskim*** w Krakowie, w restauracji w Evesham, w Anglii, w Restauracji ‘’Pod Sokołem’’ w Krakowie, w Hotelu Fero Express*** w Krakowie oraz w Hotelu Grand Sal**** w Wieliczce, gdzie pracuje obecnie.
 Od 2 lat wraz z bratem Dariuszem intensywnie bierze udział w ogólnopolskich konkursach kulinarnych. Ich osiągnięcia to:
Primerba Cup 2011 – I miejsce
‘’Kuchnia myśliwska wczoraj a dziś’’ 2011 w Bydgoszczy – I miejsce
‘’Oswajamy Dziczyznę’’ 2012 w Spale – I miejsce
Indywidualnie I miejsce w konkursie ‘’Kulinarny Talent HoReCa Club
Gotował dla znanych osobistości m.in.:
księżniczki Tajlandii, Krzysztofa Krawczyka, Iwony Pavlovic, Andrzeja Gołoty, Czesława Langa.

ROBERT ECHAUST
06.2008 – 01.2011 – kucharz hotelu HP Park,
01.2011 – „Platinum Palace Residence” Poznań, praca na stanowisku starszy kucharz.
Najważniejsze osiągnięcia:
2011 – zdobycie I miejsca w Kulinarnym Pucharze Polski 2011,
2010 – zdobycie tytułu „Wielkopolski Kucharz Roku 2010” oraz udział w półfinale konkursu Primerba Cup,
2008 – zdobycie tytułu „Wielkopolski Kucharz Roku 2008”.

DANIEL OLAS
Od początku kariery zawodowej pracuje w hotelu Zdrojowym Pro-Vita. Najpierw, jako kucharz później szef kuchni, a obecnie jako kierownik gastronomii. Pasjonat nowoczesnej i zdrowej kuchni,
Uwielbia kuchnię staropolską w połączeniu z najnowszymi trendami. 
Największe osiągnięcia:
I miejsce jako Reprezentacja Polski we Włoszech 2012 – „Sapore Chef Grand Prix”
I miejsce w Kulinarnym Pucharze Polski 2007 jako pomocnik Tomasza Purola

KRZYSZTOF NAWROCKI
09.2012 - Restauracja Concordia ul Zwierzyniecka 3 Poznań ( z-ca szefa kuchni)
05.2011 – 09.2012 Hotel „Best Western Symfonia***” Osjaków (z-ca szefa kuchni)
03.2010 – 04.2011 Hotel „Imperial***” Kleszczów (z-ca szefa kuchni)
11.2008 – 07.2009 Służba wojskowa JW4403 Choszczno (kucharz)
06.2008 – 08.2008 „BHU Promotion” Cannes Francja (szef kuchni)
09.2007 – 01.2008 Udział w projekcie „Fascynaci kuchni”,
07.2007 – 08.2008   Restauracja „ Four Winds’ Bar” Krynica Morska (kucharz),
10.2005 – 03.2007   Pizerria „Capri” Wieluń (pizzerman)

ŁUKASZ CICHY
06.2012 – Restauracja Sol Kitchen w Warszawie na stanowisku kucharz,
2008 – 05.2012 – Restauracja „Ancora” w Krakowie na stanowisku szefa zmianowego pełniącego obowiązki zastępcy szefa kuchni,
2007 – 2008 – Restauracja „Wierzynek” w Krakowie na stanowisku samodzielnego kucharza,
2006 – 2007 – Restauracja „Pasaż” w Tarnowie na stanowisku samodzielnego kucharza oraz zastępcy szefa kuchni.
Najważniejsze osiągnięcia:
2012 – I miejsce w X Ogólnopolskim Konkursie Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej L'art de la cusine Martell 2012,
2007 – III miejsce w konkursie na najlepszy deser Hit Sezonu 2007 oraz I miejsce w konkursie X Wielkiej Kolekcji Kulinarnej,
2006 – dwa brązowe medale z reprezentacją młodzieżową OSSKiC na EXPOGAST CULINARY WORLD CUP 2006.

JAROSŁAW FOJCIK
Pracuje w Restauracji Ulster Bank w Dublinie, Irlandia.
Sous chef w Bijou Restaurant
Sous chef – 4th Executive  Floor at Ulster Bank
Senior chef  w The Shelbourne Hotel

BARTŁOMIEJ SIEROCKI
2011 – Chef de cuisine w Hotelu „Amax” w Mikołajkach
2010 – 2011 – wykładowca w Olsztyńskiej Szkole Wyższej im. Józefa Rusieckiego na Wydziale Zdrowia Publicznego
2009 – 2010 – Sous-chef de cuisine w Hotelu „Amax” w Mikołajkach
2008 – 2009 – Chef de partie w Hotelu „Amax” w Mikołajkach
2007 – 2008 – Cuisinier w Hotelu „Amax” w Mikołajkach
2006 – 2007 – Commis w Hotelu „Amax” w Mikołajkach

Najważniejsze osiągnięcia:
2012: I miejsce w Wielkim Finale Kulinarnej Uczty Gastro-Hotel z Markiem Widomskim,
          I miejsce w konkursie Kulinarna uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim,
2010: I miejsce w konkursie „Rybkę na zdrowie”,
2009: I miejsce w konkursie „Rybkę na zdrowie”.

PRZEMYSŁAW MORGUT
Szef śniadań w Hotelu Słoneczny Młyn w Bydgoszczy
1 miejsce w Turnieju Kucharzy na Festiwalu Smaku w Grucznie 2011
5 miejsce na KPP 2011
1 miejsce w konkursie Kuchnia Poska Wczoraj i Dziś
2009 - jako absolwent bydgoskiej Szkoły Gastronomicznej rozpoczął praktyki w Hotelu Słoneczny Młyn w Bydgoszczy

WALDEMAR TRZCIOŁEK
Ukończył szkołę gastronomiczną. Praca w restauracjach o wysokim standardzie. Największy przełom – praca w hotelu Remes ****, w restauracji prowadzonej przez Tomasza Purola. W tej samej restauracji został szefem kuchni, gdzie doskonalił swoje umiejętności zarówno ze strony gotowania jak i zarządzania kuchnią. W Poznaniu pracował na stanowisku szefa kuchni w 200-osobowej restauracji. Obecnie zarządza restauracją w nowo otwartym hotelu Kristoff, gdzie pełni rolę szefa kuchni. 

ADAM DMYTERKO
2004 – do chwili obecnej – Szef kuchni Restauracja Pergola
Najważniejsze osiągnięcia:
I miejsca IX Dorszowe Żniwa
I miejsca ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Nowy wymiar gotowania Saga”

ŁUKASZ GRABOWSKI
2004 – 2005 – Praktyki zawodowe w Qubus Hotel Katowice
2006 – 30.03.2012 – Praca na stanowisku Kucharz w Szafranowym Dworze w czeladzi
01.04.2012 – Praca na stanowisku Szefa Kuchni w Hotelu Verde Montana w Kudowie Zdroju

MAREK RYBACKI
W 1986 roku ukończył Zespół Szkół Zawodowych w Dęblinie.
Pracował w hotelach *** i **** gwiazdkowych w Polsce, prowadził, jako szef kuchni restaurację w Australii.
W 2008 roku wygrał Mistrzostwa Polski w Carvongu. 
W 2011 uczestniczył w 4 konkursach kulinarnych:
I miejsce – Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś
I miejsce – Mistrzostwa Europy w Przyrządzaniu Potraw z Karpia
III miejsce – Festiwal Smaku w Grucznie
II miejsce – Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny
W 2012 – tytuł Mistrza Polski w Podawaniu Baraniny i nominacja do KPP.
Jest współautorem książki o carvingu owoców i warzyw „Fantazje z warzyw i owoców”, współwłaścicielem firmy szkoleniowej GastroArt, oraz Wiceprezesem Stowarzyszenia Euro-Toques Polska. Na co dzień pracuje w Hotelu „Sulbin” w Garwolinie na stanowisku kierownika gastronomii.

OLIVER KRAMP
Swoją karierę zawodową rozpoczął w hotelu Ravensberger Hof. Obecnie pracuje na stanowisku szefa kuchni w Schälte´s Restaurant w Solingen w Niemczech. Od 2003 r. członek stowarzyszenia Euro-Toques.

KOMENTARZE
2012-09-27Kinia
Powodzenia życzę Naszym Bydgoskim chłopakom :-)
2012-09-29Arkadiusz Ciesiński
Przemek i Krzysztof trzymam kciuki powodzenia! zróbcie to samo z konkurencją co w Pułtusku:)
2012-10-05Paweł Żukowicz
Przemo i Krzysztof połowa roboty wykonana teraz tylko zabawa:-)Powodzenia Panowie i bez pudła nie wracać...
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Niebawem
© Copyright papaja.pl 2001-2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.