< WRÓĆ DO Nowości produktowe

Grill z Fuzionem

Nowości produktowe2012-07-25

Sezon grillowy w pełni, a Polacy polubili grillowanie. Do mięs czy warzyw z rusztu coraz częściej serwowane jest wino. Wybór trunku do grillowanych potraw nie jest jednak łatwym zadaniem. Nie może on bowiem przyćmiewać smaku potraw, musi za to komponować się z przyprawami, które często decydują o charakterze dania.

Jakie zatem wina wybrać na spotkanie przy grillu? Warto kilka różnych, najlepiej z jednej „rodziny”. Skorzystają na tym kubki smakowe, gdyż łatwiej będzie o harmonię winno-kulinarną. W takiej roli idealnie wypadną argentyńskie wina Fuzion, produkowane przez znaną na całym świecie Familię Zuccardi.

Na niejednym grillowym party gościło już wytrawne purpurowe Fuzion Shiraz, o zapachu dojrzałych wiśni i jagód, ze zdecydowanymi taninami i długim finiszem. To wino wprost stworzone do stawania w szranki z „przydymionym” menu. Popisowo wypadnie w towarzystwie i grillowanych mięs, i warzyw.

Amatorzy lekkich win docenią jasnosłomkowe wytrawne Fuzion Chenin Chardonnay– wino o aromacie melona, jabłek, gruszek i owoców tropikalnych. Świetnie komponuje się z lekką kuchnią, w której prym wiodą sałatki, ryby i białe mięso, także z grilla. A że tego typu dania często tworzą grillowe menu, na spotkanie przy ruszcie pod chmurką trunek jak znalazł!

Poszukującym innych aromatów przypadnie do gustu Fuzion Tempranillo Malbec – ciemnoczerwone, pachnące korzennymi przyprawami, z nutą tytoniu w tle. W jego bukiecie tkwi tajemnica, której rozszyfrowanie sprawi degustującym wiele przyjemności, szczególnie jeśli zestawią winny smak z grillowanym mięsem.

Godne polecenia jest też wytrawne Fuzion Malbec, produkowane z gron zbieranych w dwóch ostatnich tygodniach marca. Ma piękną purpurową barwę, a aromatem uwiedzie niejeden nos. Znajdziemy tu bowiem i ciepłe nuty figowe, i słodko-gorzką woń suszonych śliwek, i aksamitne tony rodzynek, a także wanilii, dębu, czekolady i tytoniu. Zestawione z delikatnością grillowanych potraw na długo zapadnie w pamięć. Ryba z dodatkiem czosnku, soku z cytryny, natki pietruszki i oliwy, pieczona na ruszcie i serwowana z kieliszkiem Fuziona Malbec przemieni grillowe party w ucztę…

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Nowości produktowe
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS