< WRÓĆ DO Nowości produktowe

Technologia Cook&Chill z urządzeniami CONVOTHERM i CONVOChill

Nowości produktowe2012-07-20

Posiłki serwowane "Jak świeżo zrobione": Technologia Cook&Chill z urządzeniami CONVOTHERM i CONVOChill

Eglfing – Lipiec 2012 – Tradycyjna technika Cook&Serve (przygotowanie na życzenie klienta) tworzy stałą presję   wyserwowania niezmienie wysokiej jakości dań uwzględniając jednocześnie czynniki ekonomiczne i czasowe. Technika Cook&Chill jest efektywnym rozwiązaniem!

Przygotuj swoje dania w spokojnych okresach o mniejszym natężeniu pracy. Takie rozwiązanie zapewni zrównoważone wykorzystanie pracy personelu i pozwoli na zmniejszenie ilości nadgodzin. Wstępnie podgotowane posiłki schładzamy szokowo. Uzyskamy w ten sposób pewność że potrawy pozostaną chrupiące i świeże oraz w tej postaci mogą być przechowywane przez kilka dni. W godzinach szczytu, podgotowane posiłki są regenerowane. Technika Cook&Chill pozwala na bardziej efektywne wykorzystanie personelu i urządzeń oraz gwarantuje większą wydajność i wzrost zysku.

Dzięki uzyskiwaniu wysokiej jakości posiłków serwowanych w technice Cook&Chill coraz częściej jest ona z powodzeniem wykorzystywana przez  cenione firmy Cateringowe i nie tylko.   Podgotowane, szybkoschłodzone warzywa są w krótkim czasie podgrzane. Idealne na bankiety: podgotowane, poukładane na talerzach, schłodzone i zregenerowane na wózkach talerzowych w systemie bankietowym.

CONVOChill: Perfekcyjne chłodzenie/szokowe mrożenie dla świeżych dań

Wysokowydajne szybkoschładzarki/zamrażarki szokowe CONVOChill szybko studzą lub mrożą produkty w sposób ekonomiczny i efektywny.

Szokowe chłodzenie pozwala na bardzo szybkie zbicie temperatury od +90°C do +3°C. Dzięki temu produkty pozostają świeże, soczyste i posiadają właściwą dla siebie teksturę.

Jakość produktów poddanych procesowi szokowego mrożenia również pozostaje najlepsza i umożliwia magazynowanie tak zabezpieczonych produktów nawet przez kilka miesięcy.

Urządzenia CONVOChill są kompatybilne z pojemnikami 1/1 GN jak również z pojemnikami o rozmiarze EN/BM (Euronorma/Piekarnicze 400 x 600 mm). Mogą być zatem wykorzystywane przez piekarnie i inne wyspecjalizowane zakłady jak również restauracje, hotele i firmy  cateringowe.

O Convotherm Elektrogeräte GmbH
Posiada  swoją siedzibę w Górnej Bawarii w miejscowości Eglfing, Niemcy. Od założenia firmy w 1976 roku zajmuje się produkcją Piecy konwekcyjno-parowych CONVOTHERM z wiodącymi technologiami. CONVOTHERM zatrudnia jako część światowej grupy Manitowoc Foodservice, ponad 300 pracowników. Grupa Manitowoc Foodservice jest jednym z wiodących światowych dostawców technologii do profesjonalnych kuchni.

O Manitowoc Foodservice
Manitowoc Foodservice, jako część grupy Manitowoc Company, Inc., projektuje, produkuje i dostarcza najlepsze w swojej klasie urządzenia do przechowywania, przetwarzania żywności jak i automaty do napojów na globalnym rynku gastronomicznym.  Manitowoc Foodservice oferuje swoim klientom niezrównaną wiedzę, oparte na współpracy rozwiązania w kuchni, doświadczenie kulinarne oraz światowej klasy pomoc techniczną i serwis podczas ich wdrażania.  Prowadząca swoją działalność na terenie obu Ameryk, Europy i Azji firma oferuje najlepsze w swojej klasie marki, takie jak między innymi Cleveland, Convotherm®, Delfield®, Fabristeel, Frymaster®, Garland®, Jackson, Kolpak®, Kysor Panel Systems®, Lincoln, Manitowoc® Ice, Multiplex®, Merrychef®, Servend® and Manitowoc® Beverage Systems.  W celu uzyskania dodatkowych informacji zachęcamy do odwiedzenia strony internetowej www.manitowocfoodservice.com.

O The Manitowoc Company, Inc.
Firma założona w 1902 r., Manitowoc Company, Inc. jest multi-przemysłowym, producentem dóbr inwestycyjnych w ponad 115 zakładach produkcyjnych, dystrybucyjnych i obiektów usługowych rozmieszczonych w 25 krajach. Firma jest rozpoznawana na całym świecie jako jeden z czołowych innowatorów i dostawców dźwigów gąsienicowych, żurawi wieżowych i dźwigów samojezdnych przeznaczonych dla ciężkiego przemysłu budowlanego. Ponadto Manitowoc jest jednym z największych na świecie innowatorów i czołowych producentów wyposażenia handlowego w gastronomii, które obejmują 25 wiodących na rynku marek urządzeń grzewczych i chłodniczych. W 2011 r. przychody Manitowoc wyniosły 3,7 miliarda dolarów, z czego ponad połowę z  tych przychodów uzyskano poza granicami Stanów Zjednoczonych.

(Artykuł sponsorowany)

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Nowości produktowe
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.