< WRÓĆ DO Niebawem

IV Międzynarodowe Warsztaty Gastronomiczno-Hotelarskie w Bytomiu-09.03.12

Niebawem2012-03-05
IV MIĘDZYNARODOWE WARSZTATY GASTRONOMICZNO-HOTELARSKIE W BYTOMIU
IV INTERNATIONAL WORKSHOP CATERING AND HOTEL BUSSINES IN BYTOM

„W zdrowym ciele zdrowy duch”  /  “A healthy mind in a healthy body”
9 marca 2012 / 9 March 2012

PROGRAM / 9.03.2012 (piątek)
9.00
- uroczyste rozpoczęcie IV Międzynarodowych Warsztatów Gastronomiczno – Hotelarskich w Bytomiu
* Pokaz kuchni molekularnej w wykonaniu gościa specjalnego Jeana Bosa (wraz z towarzyszącymi szefami kuchni
renomowanych hoteli i restauracji z całej Polski)
* Wykład Wiesława Ambrosa na temat kuchni staropolskiej i myśliwskiej
10.30– 15.00
- konkursy dla uczniów, pokazy, warsztaty

KONKURSY:
 Międzynarodowy Konkurs Młodych Kucharzy – sala 107 (1piętro), 205, 206  (2 piętro)
(konkurs dla uczniów szkół gastronomicznych z zagranicy: Portugalia, Niemcy, Finlandia oraz uczniów ZSGH w Bytomiu);
 Konkurs - "Szkolny Mistrz Carvingu" – sala 110 (1 piętro);
 Konkurs Nakrywania Stołów - parter hol;
 Konkurs Barmański – sala 004 (parter);
 Konkurs Fotograficzny „IV Międzynarodowe Warsztaty w obiektywie”.

POKAZY:
1. Pokaz Carvingu (Pawł Peroń) – sala 110  (1 piętro);
2. Pokaz barmański, warsztaty  12.00  - 13.00
(uczniowie szkoły Paweł Klimczak, Łukasz Retka) – sala gimnastyczna;
3. Konsultacje trenerskie, Zumba, Samba  (Pure) – sala gimnastyczna;
4. Pokaz makijażu (Oriflame) – sala gimnastyczna;
5. Badanie poziomu nawilżenia skóry (Oriflame) – sala gimnastyczna;
6. Pokaz masażu (Zespół Szkół Policealnych w Bytomiu) – sala gimnastyczna;
7. Porady: suplementy diety, koktaile na przemianę materii (Oriflame) – sala gimnastyczna;
8. Pokaz baristy (Błażej Walczykiewicz, Strauss Cafe) – sala 104 (1 piętro);
9. Platforma wibracyjna, masażer antycelulitowy (Martess Spa & Massage, Bytom) – sala gimnastyczna;
10. Pokazy zabiegów odchudzających; Urządzenie 3 Max 11.00– 1200
(Yasumi, Bytom) – sala 114 (1 piętro);
11. Pokazy z wykorzystaniem  sprzętu Octoline; Oxybrazja, Jonolifting, Jonoforeza 13.00– 15.00
(Yasumi, Bytom) – sala 114 (1 piętro);
12. Prezentacja herbat Bio-Active/Herbapol Lublin – sala multimedialna (1 piętro).

13.00
– lunch w szkole/jadalnia (parter) (Michał Jarzombek szef kuchni Hotelu DeSilva Inn Katowice Airport, Sebastian
Humski  szef kuchni Zajazdu Hetman w Kroczycach, uczniowie szkoły)
15.00
– podsumowanie wyników konkursów, ogłoszenie zwycięzców, rozdanie nagród – sala multimedialna (1 piętro)
19.00
- uroczysta kolacja w szkole dla zaproszonych gości/sala multimedialna(Michał Jarzombek szef kuchni Hotelu
DeSilva Inn Katowice Airport, Sebastian Humski  szef kuchni Zajazdu Hetman w Kroczycach);
* 19.30
Wystąpienie uczennicy szkoły Aleksandry Berezowskiej „Talent Bytomia”.
* 20.00
Pokaz barmański uczniów szkoły Pawła Klimczaka i Łukasza Retki.



 
Szczegółowe informacje:
http://www.zsgh.bytom.pl
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Niebawem
© Copyright papaja.pl 2001-2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.