< WRÓĆ DO Hotele i restauracje

"12 wigilijnych potraw poznańskich szefów kuchni”.

Hotele i restauracje2011-12-21


Poznańscy szefowie kuchni
wraz z Poznańską Lokalną Organizacją Turystyczną postanowili podzielić się pomysłami, które mogą stanowić inspirację świątecznego menu. Wspólnie przygotowali folder z przepisami na dwanaście wigilijnych dań, które każdy będzie mógł przygotować we własnej kuchni.

Suto zastawiony stół to ważna część wigilijnej tradycji. Wielogodzinne przygotowania to okazja do spotkania, wspólnej pracy i przekazywania sekretów domowych kuchni. Każdy region, a nawet każdy dom ma w swoim świątecznym menu coś, co go wyróżnia. Mimo przywiązania i szacunku do tradycji, chętnie sięgamy po nowe pomysły i aranżacje dla naszych świątecznych smakołyków. Poznańscy szefowie kuchni wraz z Poznańską Lokalną Organizacją Turystyczną postanowili podzielić się pomysłami, które mogą stanowić inspirację świątecznego menu.

W gronie kulinarnych ekspertów, których zaprosiliśmy do współpracy znaleźli się szefowie najlepszych poznańskich restauracji. Autorzy przygotowanych specjalnie dla nas przepisów to uczestnicy i jurorzy najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. - Mamy nadzieję że ich pomysły, zaostrzą świąteczne apetyty i pomogą w aranżacji tegorocznego menu – mówi Jakub Pindych z PLOT, odpowiedzialny za realizację projektu „12 wigilijnych potraw poznańskich szefów kuchni”.

Wybrane przepisy proponowane przez poznańskich szefów kuchni:






Życzymy zdrowych i smakowitych Świąt Bożego Narodzenia

Folder z przepisami w wersji PDF jest do pobrania na stronie www.poznan.pl/przepisy

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Hotele i restauracje
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS