< WRÓĆ DO Hotele i restauracje

AWE CUSINE Radosława Nejmana

Hotele i restauracje2011-11-17

 
"Jesteśmy by Tworzyć"

3 listopada 2011 roku w najmniejszej polskiej restauracji Vine Bridge mieszczącej w urokliwej dzielnicy Poznania - Śródka, miała miejsce prezentacja autorskiej kuchni AWE CUISINE szefa kuchni Radosława Nejmana, zdobywcy 2 miejsca konkursu kulinarnego Magazynu Kuchnia "Kulinarne Odkrycie Roku".

 

Awe Cuisine jest jedną z propozycji przybliżania gościom tajników profilu restauracji, której głównym założeniem jest serwowanie tzw. new polish cuisine, bazującej na dawnych kulinarnych przepisach i często zapomnianych już polskich naturalnych produktach w nowoczesnej, designerskiej formie. Tym razem szef Radosław Nejman zaproszonym gościom przybliżył smak zielonych liści rzepaku - rzadko wykorzystywanej rośliny oleistej o ciekawym i cierpkim smaku, a także buraka cukrowego, kojarzonego głównie z białym cukrem,  czy siana z tymonki łąkowej i rajgrasu, przy których burak ćwikłowy wydaje się już klasyką. Tak skomponowane menu stanowiło wyjątkową podróż kulinarną po Wielkopolskich polach i łąkach. 

 

 W niezwykłej kameralnej atmosferze restauracji VINE BRIDGE z kuchnią autorską Awe Cuisine w roli głównej 8 gościom zaserwowano:

1) ŚLEDZIA WĘDZONEGO W SIANIE Z PURRE SELEROWO - CHRZANOWYM I KAWIOREM Z ALG


2) MUS Z LIŚCI RZEPAKU Z BOCZNIAKAMI I OLIWĄ BEKONOWĄ



3) GRASICĘ CIELĘCĄ NA BRĄZOWYM MAŚLE Z GRILLOWANYM BURAKIEM CUKROWYM I SUFLETEM DYNIOWYM Z CHILLI

4) PIECZONE W SPADZIOWYM MIODZIE I WINIE PURPUROWE BURAKI NA SOSIE Z BIAŁEJ CZEKOLADY I SORBETEM Z LIMONKI

Vine Bridge mimo swojej malutkiej powierzchni to niezwykłe miejsce łączące w sobie atmosferę sztuki z najwyższej klasy doznaniami smakowymi. To również miejsce oferujące gościom szereg atrakcji restauracyjnego relaksu jak np.: romantyczne Kolacje na Moście, Wieczory Kochanków czy gotowanie z Szefem Kuchni dla par, przyjaciół, partnerów biznesowych, a także przygotowanie z nim kolacji, stanowiące niespodziankę dla zaproszonych gości. Vine Bridge przekonuje swoich amatorów do bliższego kontaktu z naturą, nie tylko przez stałe używanie w kuchni świeżych ziół!

Ponadto, restauracja wprowadza modę na leżakowanie – z książką, lampką wina czy kubkiem kawy. Dzięki Vine Bridge można w samym centrum miasta odpocząć nad rzeką Wartą, a czas umilać nam będzie kosz piknikowy pełen przysmaków z restauracji.

Redakcja Papaja.pl bardzo serdecznie dziękuje za zaproszenie na kolację AWE CUISINE,
szefowi kuchni Radosławowi Nejmanowi gratuluje talentu  i źródeł kulinarnych inspiracji
"Bądźcie by Tworzyć"

 

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Hotele i restauracje
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS