< WRÓĆ DO Wydarzyło się

Uroczysta kolacja z Mistrzami w Hotelu Rodan

Wydarzyło się2011-11-04


W dniu 21 października br. w Hotelu Rodan w Kórniku odbyła się uroczysta kolacja, którą zorganizowali Reprezentanci Polski oraz Reprezentanci Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomi w Poznaniu, którzy brali udział w Międzynarodowych Mistrzostwach Kulinarnych o Puchar Kremla w Moskwie:
Przemysław Czekała – Szef Kuchni Unilever Poznań oraz Hotel  Restauracja Rodan
Dawid Łagowski – Szef Kuchni w Pałacu Mierzęcin w Mierzęcinie
Michał Siudziński – Szef Kuchni Hotel Restauracja Atelier Gniezno
Jakub Rak – Współwłaściciel Cukierni Orłowski & Rak w Rzeszowie
Jakub Kasprzak  - Szef Kuchni Pałac Tarce


Kolacja miała być formą podziękowania dla wszystkich sponsorów i sympatyków, którzy przyczynili się do tego, że polska ekipa mogła reprezentować nasz kraj na konkursie międzynarodowym.



Specjalnie na tą okazję przygotowano wykwintne menu, które nawiązywało do dań wykonywanych podczas konkursu. Proces jego przygotowywania można było obserwować na ogromnych telebimach ustawionych w głównej sali. Kamera dokładnie rejestrowała pracę w kuchni, można było zaobserwować jakie składniki wykorzystano, jakich technik użyto, w jaki sposób ułożono poszczególne składniki na talerzach.


Po pewnym czasie na stołach zaczęły pojawiać się potrawy, tego wieczora podano:

- przystawkę Canape (łosoś ceviche z pumpernikiem, sosem śliwkowym i warzywami,



-zupę: Krem z dyni z imbirem i trawą cytrynową,



- na danie główne podano Filet z kaczki z marmoladą z pomidorów i jabłek, sos winny karmelizowane figi,



oraz Sea Bass z musem z zielonego groszku puree bazyliowe, sos z borówką brusznicą.

 
Między posiłkami toczyły się rozmowy, była to doskonała okazja by podzielić się wrażeniami z konkursu.
 Zapał naszych zawodników gwarantuje, że będą próbowali swoich sił również w kolejnych konkursach międzynarodowych.



Na osłodę podano tort z Cukierni Orłowski & Rak, który ozdobiony był zdjęciem naszej dzielnej ekipy.



Należy wspomnieć, że Polska Reprezentacja zdobyła 4 brązowe medale, 2 dyplomy uznaniowe i 5 miejsce w ogólnej klasyfikacji Dużego Pucharu Kremla!

--------------------------------

Na zakończenie warto wspomnieć, że Hotel Rodan *** z okazji swojej rozbudowy zorganizował uroczyste przyjęcie na które zaproszono sympatyków hotelu.


Dla gości przygotowano moc atrakcji, na krytych kortach, które pełnią również funkcję bankietową, zapewniono im doskonałe warunki do zabawy. Główną atrakcją wieczoru był występ kabaretu RAK, kulinarną częścią bankietu zajął się szef kuchni Przemysław Czekała, który poprowadził pokaz kuchni molekularnej.



Otworzyły się również wrota dla zwiedzających, można było zobaczyć nowe apartamenty, pokoje, salę konferencyjno-bankietową, przepiękne patio, SPA, siłownię i salę fitness.
Właściciele mają nadzieję , że nowa jakość Rodanu przełoży się na zmianę jego wizerunku.
Wszyscy którzy chcieliby odwiedzić Hotel Rodan ****, kierujemy na nową stronę internetową, w której znajduje się pełna oferta.
 
KOMENTARZE
2011-11-06Artur Cichowski
Ogromne Gratulacje Przemek i dla całej reprezentacji !! Podziw,szacunek,solidarnosc:) p.s. Agnieszko,rybke tą piszemy SEA Bass:)pozdrawiam serdecznie i mam nadzieje do szybkiego zobaczenia:)
2011-11-06Zenon Hołubowski-Hotel Hołubowski
Gratulacje dla całej Drużyny!!!Nie było łatwo,ale daliście radę i to jest najważniejsze.Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów.
2011-11-07Krzysiek
ja polecam zamiast angielskiego nazewnictwa uzywanie polskiego :bass morski – labraks,....A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Wydarzyło się
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS