< WRÓĆ DO Nowości produktowe

Bakaliowe wariacje Mogyi nie tylko od święta

Nowości produktowe2010-12-22
12.00 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Są niezastąpionym elementem świąt oraz spotkań rodzinnych i towarzyskich. Poza tym, są nie tylko smaczne, ale przede wszystkim zdrowe

Prażone i solone orzechy nerkowca Mogyi świetnie sprawdzają się również jako składniki wielu potraw kuchni dalekowschodniej - z potrawami kuchni indyjskiej czy chińskiej smakują wprost wyśmienicie - miękkie, o delikatnym, słonawym, lekko migdałowym smaku uważane są za najsmaczniejszy orzech świata. I słusznie! Prażone migdały natomiast to obowiązkowa pozycja na karnawałowe imprezy i spotkania – to bardzo dobry dodatek do piwa czy wina. Migdały, poza walorami smakowymi, mają jeszcze jedną, niepodważalną zaletę – są prawdziwą kopalnią wapnia i witaminy E. Podobnie pistacje - Chińczycy nazywają je „orzechem szczęścia”. Niewiele osób zdaje sobie sprawę, że 1 pistacja zawiera tylko 3 kalorie, a porcja tych bakalii zaspokaja 20% zapotrzebowania na witaminę B6. Pistacje mają nawet swoje święto - 26 lutego każdego roku miłośnicy orzeszków pistacjowych na całym świecie obchodzą Międzynarodowy Dzień Pistacji!

 

Marka: Mogyi

Produkt: Orzechy nerkowca prażone solone; Migdały prażone solone; Pistacje prażone solone

Cena: ok. 5.30 zł

Waga: 80g

 

 

 

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Nowości produktowe
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.