< WRÓĆ DO Nowości produktowe

Bułeczki Szkolne od Martin Braun

Nowości produktowe2010-09-02

Rozpoczął się nowy rok szkolny. Z tej okazji firma Martin Braun Sp. z o.o., lider w branży  cukierniczej i piekarniczej, opracowała specjalną recepturę do produkcji bułeczek szkolnych. Mix Twarogowy na bazie, którego są one produkowane dostępny jest w promocji tylko we wrześniu.

Bułeczki Szkolne to pyszne, lekkie pieczywo z dodatkiem twarożku, przygotowane z myślą o najmłodszych. Specjalna receptura opracowana została przez technologów firmy Martin Braun.

- Priorytetem było stworzenie produktu, który dzięki zawartym węglowodanom będzie źródłem energii, niezbędnej dla każdego dziecka – informuje Marcin Komorowski, Członek Zarządu Martin Braun Sp. z .o.o.

Łatwość  przygotowania, niska cena i wyśmienity smak to główne zalety bułeczek. Nie wymagają garowania, dzięki czemu są szybkie w przygotowaniu. Bułeczki szkolne produkowane są ze specjalnej mieszanki Mix Twarogowy 50% dostępnej wyłącznie w Martin Braun. To produkt wysokiej jakości, o niskiej zawartości tłuszczu. Ciasto na bazie Mixu Twarogowego 50%, ze względu na zawartość proszku do pieczenia nie wymaga od razu wypieku - ciasto może leżakować do 4 godzin. Mix Twarogowy 50% dostępny jest   we wrześniu w specjalnej promocji Martin Braun. Do każdego zakupionego worka dodawana jest koszulka bawełniana gratis. 

Bułeczki Szkolne – Receptura Martin Braun

 

Mix Twarogowy 50%    5,00 kg

Mąka pszenna             5,00 kg

Woda                           2,5 kg

Jaja                                 2 kg

 

Można również dodać posypkę czekoladową do zapiekania PAILLETTEN   1,2 kg

   

Czas miesienia

5 minut - wolne obroty

1 minuta - szybkie obroty

 

Leżakowanie                                                         30 min

Temperatura pieczenia                                           220°C – opadające do 180°C

Czas pieczenia                                                      12 min

 

Sposób przygotowania

Ciasto miesimy na jednolitą masę Rozważyć kęsy o wadze 1,4 kg i podzielić dzielarką na 30 bułek (okrągłe lub podłużne) Ułożyć na blachę i posmarować jajkiem Bułki można naciąć 2- lub 3-krotnie Wypiekać bez uprzedniego garowania  

Więcej receptur Martin Braun na stronie internetowej: www.martinbraun.pl

KOMENTARZE
2010-09-02andrzej w
bardzo ciekawe. znam martin braun i cenię, ale tej receptury nie znałem.
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Nowości produktowe
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.