< WRÓĆ DO Nowości wydawnicze

Sekrety Kuchni Włoskiej

Nowości wydawnicze2010-07-01



Tytuł: Sekrety Włoskiej Kuchni
Autor: Kostiukovitch Elena
Wydawca: Albatros Wydawnictwo
Data premiery: 2010-06-30
Język: polski
Język oryginału: włoski
Ilość stron: 640
Tłumaczenie: Jackowicz Jan
Rok wydania: 2010

Fantastyczna podróż do oblanej słońcem Italii, kraju, w którym kuchnię podniesiono do rangi sztuki. Kraju, który nam, zwykłym zjadaczom chleba, nieodparcie kojarzy się ze spaghetti i pizzą. Autorka, rozkochana we Włoszech Rosjanka, mieszkająca tam od dwudziestu lat, ze znawstwem i lekkością prowadzi nas przez dziewiętnaście głównych regionów kraju, od Friuli i Górnej Adygi na północy, po Kalabrię i Sycylię na południu, przybliżając właściwe dla każdego obszaru potrawy, ale też kulturę i obyczaje. Opatrzona wstępem Umberta Eco książka jest barwną mozaiką, która pozwala przeniknąć ducha Italii.

empic.pl

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Nowości wydawnicze
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.