< WRÓĆ DO Nowości wydawnicze

Vademecum domowego wypieku pieczywa

Nowości wydawnicze2010-05-05

Znajdziemy tu zarówno historię i opis procesu wypieku pieczywa jak i 60 ciekawych przepisów. Dowiemy się, jak upiec bajgle, bagietki, croissanty, niemiecki chleb z bakaliami czy chleb czarny żytni i szwedzki razowiec Kavring, ale i bardziej orientalne przysmaki, np. chleb z papryczkami jalapeño i cheddarem, chleb ze szpinakiem lub z pomidorami czy focaccię. Z kolei miłośnicy pieczywa lekkiego znajdą tu przepisy na różne rodzaje chleba chrupkiego.
Z przepisów mogą korzystać zarówno osoby początkujące jak i bardziej zaawansowane w pieczeniu chleba. Kiedy już nauczysz się podstaw wypieku chleba, możesz eksperymentować z nim w nieskończoność!

 

W Encyklopedii wypieków znaleźć można doskonałe przepisy na wszelkiego rodzaju wypieki.
Łatwe pieczywo na co dzień, chleby na zakwasie, chrupkie pieczywo, eleganckie bułeczki, tradycyjne drobne ciasteczka, ciasta ucierane, których nie powstydzi się żadna gospodyni, i okazałe torty sąsiadują z pełna smaku focaccią i puszystymi, amerykańskimi babeczkami.
Encyklopedia wypieków i pieczenia.
Wszystkie przepisy podstawowe ilustrowane są przejrzystymi zdjęciami, krok po kroku wyjaśniającymi, jak postępować.
W książce umieszczone jest około 300 pięknych zdjęć.
 
Wydawnictwo REA
BIURO: 01-217 Warszawa, ul. Kolejowa 9/11

tel. 022 632 69 03; 631 94 23 wew. 109
 
SKLEP INTERNETOWY: www.rea-sj.pl
KOMENTARZE
2010-05-20Bob
Świetne książki. Wydawnictwo REA jest coraz lepsze
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Nowości wydawnicze
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS