< WRÓĆ DO Nowości wydawnicze

Przysmaki Żydowskie

Nowości wydawnicze2010-04-22


 autorzy: Kafka Estera, Kafka Malka

Z Przysmaków żydowskich dowiesz się, na czym polega koszerna kuchnia oraz co jadają na co dzień i od święta wyznawcy judaizmu.  W książce prezentowane są przepisy zarówno na dania północnoeuropejskich Żydów aszkenazyjskich, jak i na potrawy pochodzących z Południa sefardyjczyków.  Autorzy zachęcają do wypróbowania przepisów m.in. na takie specjały, jak czulent ? wołowy gulasz z fasolą i kaszą ? czy holiszkies, czyli gołąbki z mieloną wołowiną. Podane są również receptury na liczne słodkie wypieki, np. chałkę, ciasto dyniowe i mandelbrot (chlebek migdałowy). W publikacji nie mogło zabrakło przepisów na znane na całym świecie bajgle, baklawę, kugel oraz humus.

Wydawnictwo: Olimp Media
Rok wydania: 2010
Oprawa: Twarda
Format: 14.0x20.0cm
Język: polski
Ilość stron: 160
ISBN: 9788377070055
Seria: Polskie tradycje kulinarne

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Nowości wydawnicze
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS