< WRÓĆ DO Wydarzyło się

L`Art de la cuisine Martell 2008 rozstrzygniety!

Wydarzyło się2008-03-15


Wśród murów historycznego Zamku Ryn w dniach 7-9 marca odbył się VI Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej  L`Art de la cuisine Martell 2008 Organizatorami imprezy byli: Klub Szefów Kuchni, Zamek Ryn, Grupa Anders.




 

Kolejny raz smak potraw komponowano do wybranego koniaku Martell . A składnikami użytymi do skomponowania potraw były: mięso królika, foie gras oraz jabłko.
A nad prowadzeniem czuwał Karol Okrasa i Dariusz Malag

W szranki stanęły następujące ekipy:
Restauracja Pergola – Adam Dmyterko, Bogumił Bartecki
Hotel Sheraton – Radosław Goliszewski, Robert Talarek
Restauracja Sejmowa – Tomasz Janek, Bartosz Latoszewski
Hotel Haffner – Damian Mamrot, Piotr Mateusiak
Dom Zdrojowy - Mariusz Świderski, Piotr Mach
Hotel Habenda – Krystian Mazur, Krzysztof Kopaliński
Hotel Radisson SAS – Dawid Pobuta, Yassin Aithaddou
Unity Line – Tomasz Kozak, Marcin Pałczyński
Hotel Bristol - Sylwester Kępiński, Paweł Kalbarczyk
Hotel Litwor – Dariusz Siciarz, Szymon Budź
Karczma Jana – Piotr Narel, Łukasz Rymaniak
Zamek w Baranowie Sandomierskim – Marek Łukaszewicz, Kamil Szubstarski
Hotel Jan III Sobieski – Robert Wojnarowski, Paweł Wiśniewski



A zwycięzcami zostali Daniel Uliczny oraz Sebastian Wełpa z hotelu La Regina. Jednogłośnie Jury oceniło ich danie jako spełniające wszystkie warunki konkursu. Aby tradycji stało się za dość zeszłoroczni zwycięzcy którymi była ekipa Hotelu Bristol przekazała Puchar zwycięzcom. Zwycięzcy otrzymali nominacje do Kulinarnego Pucharu Polski.



II miejsce przypadło ekipie  Hotelu Intercontinental - Artur Pijanowskiemu i Grzegorzowi Birkowi.



Natomiast III miejsce zajęła ekipa: Tomasz Dziura oraz Krzysztof Małocha z Hotelu Copernicus.



Wszyscy uczestnicy otrzymali pamiątkowe dyplomy.
 Szacowne Jury oceniało efekty pracy uczestników:



 Jury degustacyjne:
 Eric Danger – Francja,
Kurt Scheller – Szwajcaria,
Robert Sowa – Polska,
Teofilos Vafidis – Grecja,
Jean Bos – Belgia,
Giancarlo Russo – Italia;



Jury techniczne:
Jerzy Pasikowski – przewodniczący,
Marcin Budynek,
Adam Chrząstowski,
Jarosław Walczyk,
Marek Widomski,
Rafał Targosz;



Jury Gwiazd:
Hanna Szymanderska – pisarka,
Sambor Czarnota – aktor,
Tomasz Kozłowicz – aktor,
Wojciech Jermakow – dziennikarz,
Mirosław Baka – aktor,
Bogdan Kalus – aktor.


Arkusz ocen Jury Profesjonalistów

KOMENTARZE
2008-03-15artur p
serdecznie dziękuję i gratuluję Dariuszowi Strucińskiemu . Naprawdę fantastycznie zorganizowany konkurs .Super atmosfera i klimat . myślę że sama ilość chętnych aby wystartować świadczy o bardzo wysokim poziomie konkursu pozdrawiam Artur
2008-03-16Krzysztof
Cudowne jak w zeszlym roku! Dzięki Darku!Szkoda tylko, że nie miałeś wpływu na jedzenie serwowane przez hotel!
2008-03-16gapcio
fajna imprezka jak zawsze .mam prozbe czy jest szansa na zobaczenie arkuszy ocen dzieki
2008-03-16BW
Pijanowski moje gratulacje !!!!!!
2008-03-18WB
Daniel moje gratulacje ,jestem z ciebie dumny. Pozdrawiam Witek
2008-03-19zdumiona_osoba
Przykro, ale Dariusz nie jest szefem kuchni w Zamku Ryn z tego co wiem tylko w Andersie i tam i owszem może mieć wpływ na dania serwowane z kuchni a nawet powinien....Jeżeli Krzysztofie,bo tak się podpisujesz? nie byłeś tam to nie wydawaj opinii....
2008-03-20artur p
Przepraszam bardzo ale moim zdaniem jedzenie było bardzo smaczne . serdeczne pozdrowienia dla szefa kuchni hotelu Ryn .
2008-03-27Polly
czy tylko ja mam problem z otworzeniem arkusza ocen??? i czy bedzie oficjalne zestawienie miejsc od 4 do 16???
2008-04-09gastronom
arkusz jury profesjonalnego jest pusty, dlaczego?????? nic nie zostało tam zamieszczone.
2008-04-11Rafał Matela
Hotel Copernicus - Gratulacje. Za rok I miejsce.
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Wydarzyło się
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS